Emekli Olmak İçin Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Emekli Olmak İçin Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurum olarak açmış bulundukları Youtube kanalı üzerinden “Emeklilikte Merak Edilenler” adlı bir video serisine başladı. Seri içerisinde; vatandaşların nasıl emekli olabileceği, vatandaşın kanun içerisinde kendisine tanınmış emeklilik haklarını vatandaşlara anlatmayı ve bilgilendirmeyi amaçlayan video serisinin 3. Bölümünde vatani görevini er ve erbaş olarak tamamlayan vatandaşların, sigortalı oldukları tarihten sonra askerlikte

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurum olarak açmış bulundukları Youtube kanalı üzerinden “Emeklilikte Merak Edilenler” adlı bir video serisine başladı. Seri içerisinde; vatandaşların nasıl emekli olabileceği, vatandaşın kanun içerisinde kendisine tanınmış emeklilik haklarını vatandaşlara anlatmayı ve bilgilendirmeyi amaçlayan video serisinin 3. Bölümünde vatani görevini er ve erbaş olarak tamamlayan vatandaşların, sigortalı oldukları tarihten sonra askerlikte geçen sürelerini borçlanıp nasıl emekli olunabileceğine dair bilgiler verildi.

 

Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Askerlik Borçlanması Dilendiği Zaman Yapılabilir

Video içerisinde bilgilendirici konuşmaları yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Sefa Tatlısu , “Askerliklerini yedek subay olarak yapanların okul döneminde geçen sürelerini borçlanma imkânları vardır. Askerlik borçlanması herhangi bir statüde sigortalı tescilin yapılmış olması kaydıyla dilendiği zaman yapılabilir.” dedi.

 

Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

İnternet Üzerinden Yapılan Başvurular Daha Seri Şekilde Sonlanabilir

Askerlik borçlanması başvurusu için yazılı başvurunun yanı sıra internet üzerinden de borçlanma başvurusu yapılabileceğini dile getiren Tatlısu, “İnternet üzerinden yapılan borçlanma başvurusu bizzat gelmek suretiyle kaybedeceği zaman kaybını önlemek veya posta yoluyla gönderecekse posta gideri ve benzeri zaman kaybını önlemek adına daha tercih edilebilir bir yöntem. İşlemlerin, taleplerin daha seri şekilde sonlanmasına katkı sunacağından E-Devlet üzerinden borçlanma yapmaları sigortalılarımızın lehine olan bir uygulama olacaktır. “ diye konuştu.

 

Emekli Olmak İçin Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Emekli Olmak İçin Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Emeklilik İçin Tebliğ Tarihinden İtibaren 1 Ay İçerisinde Ödemekle Yükümlüler

Borçlanma tutarının talepte bulunulan tarihteki prime esas kazancın günlük miktarı üzerinden hesaplanacağının altını çizen Sefa Tatlısu şunları söyledi “2023 yılı Ocak ayı itibariyle asgari ücretimiz 10 bin 008 TL. Bunun %32’sinin 30 esas alınıyor. Bu da bir günlük tutar. 106 lira 75 kuruştan hesaplanıyor. Mesela 106 lira 75 TL’den bir yıllık süreyi borçlandığını düşünecek olursak bir yıllık sürenin, borçlanma tutarı 106 lira 75 TL günlük tutardan 360 günü çarptığımızda bir yıllık askerlik 38 bin 436 TL tutuyor. Sigortalılarımız kendilerine bildirilen askerlik borçlanma tutarının tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde ödemekle yükümlüler. Yasal süresi içinde borçlanma tutarının tamamını ödemeyip kısmi ödeme yaptıysanız talebiniz halinde kısmi ödemenin karşıladığı süre geçerli sayılır.”

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos