Volvo Türkiye’den İptal Açıklaması !

Volvo Türkiye’den İptal Açıklaması !

Volvo Türkiye, bugün merakla beklenen elektrikli EX30 modelini, “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’’ kapsamında ithal edemeyeceklerini bildirdi.

Volvo Türkiye, bugün merakla beklenen elektrikli EX30 modelini, “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’’ kapsamında ithal edemeyeceklerini bildirdi. Gazeteci-Yazar Emre Özpeynirci, konu hakkında sosyal medya hesabında bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı :

Hatırlatmak gerekirse; 29 Aralık’ta yürürlüğe giren tebliğ ile Gümrük Birliği ve STA dışında kalan ülkelerden (Çin ve Japonya, ABD, Meksika vs..) elektrikli otomobil getiren marka veya distribütörlere, bizzat kendisinin 7 bölgede 20 servis açma şartı getirildi.

Volvo Türkiye, bugün merakla beklenen elektrikli EX30 modelini, “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’’ kapsamında ithal edemeyeceklerini bildirdi.

İsveçli Volvo’nun EX30 modeli de Çin’de üretildiği için bu tebliğe takıldı.

EX30 için ön talepte bulunan müşterilerine mail gönderen Volvo özetle şunları söyledi:

“Volvo Cars’ın ürettiği ilk premium B-SUV modeli olan ve bugüne kadar üretilen tüm Volvo otomobiller arasında en düşük karbon ayak izine sahip olan yeni Volvo EX30’u da sizlerle buluşturmak için de büyük bir arzu içerisindeydik. Ancak Ticaret Bakanlığı tarafından 29.11.2023 tarihli ve 32384 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat 2023/22)’’ kapsamında, Tebliğ’nin “Yürürlük” maddesi başlıklı 5. Maddesi uyarınca 29.12.2023 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunan yeni ithalat koşulları sebebi ile Türkiye pazarında henüz ithal edilememektedir.

Yeni ithalat koşullarının izin verdiği noktada ve zamanda, Volvo EX30 modelimizi Türkiye’de satışa sunabilmek için gereken adımları atacağız.”

Bakalım sıradaki iptal edilen modeller hangileri olacak….(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos