Millî Eğitim Bakanı’ndan Mesleki Eğitimde Yenilik Semineri Notları

Millî Eğitim Bakanı’ndan Mesleki Eğitimde Yenilik Semineri Notları

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 il millî eğitim müdürlüklerinden sorumlu şube müdürleri ve müdür yardımcılarının

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 il millî eğitim müdürlüklerinden sorumlu şube müdürleri ve müdür yardımcılarının katılımıyla Ankara’da düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Seminerine iştirak etti. Seminer, 14 Aralık 2023 tarihinde Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı ve beş gün boyunca devam etti.

Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz’ün de programa katıldığı seminerde, mesleki eğitimden sorumlu şube müdürleri ve müdür yardımcıları, mesleki ve teknik eğitimde uygulanan yeni yaklaşımlar konusunda bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla bir araya geldi.

Bakan Yusuf Tekin, yaptığı konuşmada mesleki ve teknik eğitimin, öğrencileri istihdama hazırlama, mesleki becerileri geliştirme ve ekonomik iş piyasası ihtiyaçlarına cevap verme konularında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Mesleki eğitim kurumlarının güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmaları aktaran Tekin, bu alanda atılacak yeni adımlara dikkat çekti.

Seminerde, bütçe uygulamaları, döner sermaye mevzuatı ve uygulamaları, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gibi konularda uzmanlar tarafından eğitimler verildi. Katılımcılar, mesleki ve teknik eğitimdeki yeniliklere dair bilgilerini güncellediler ve uygulamalardaki birlikteliği sağlama amacını taşıdılar.(Bilim Sağlık ve Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos