Bakan Göktaş : “Kamuda 491 Şehit ve Gazi Yakınına İstihdam Sağladı”

Bakan Göktaş : “Kamuda 491 Şehit ve Gazi Yakınına İstihdam Sağladı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün gerçekleşen 491 atama ile kamuda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam istihdamının 49

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün gerçekleşen 491 atama ile kamuda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam istihdamının 49 bin 310’a ulaşacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, bakanlık binasında düzenlenen “Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yerleştirilmesi” töreninde yaptığı konuşmada, geçen hafta görevi başında şehit olan koruması, polis memuru Musa Erdem’i ve bütün şehitleri rahmetle andığını söyledi. Şehit Erdem’in nezaketi, iyi niyeti ve çalışkanlığıyla her zaman örnek olduğunu ifade eden Göktaş, onun anısını yaşatmak için bir kuruluşlarında adını yaşatmayı planladıklarını belirtti.

“Bakan Göktaş, Kamuda 491 Şehit ve Gazi Yakınına İstihdam Sağladı”

Gaziler, gazi yakınları ve şehitlerin emanetlerine sahip çıkarak, onların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için ellerinden gelen her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını anlatan Göktaş, maddi destekten eğitime, sağlık hizmetlerinden sosyal haklara kadar pek çok alanda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yanında olduklarını vurguladı.

“Bakan Göktaş, Kamuda 491 Şehit ve Gazi Yakınına İstihdam Sağladı”

Hak sahibi şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile vazife malullerinin, çeşitli toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalarını sağladıklarını kaydeden Göktaş, sağlanan haklardan en önemlisinin istihdam olduğunu ifade etti. Göktaş, 2002’ye kadar sadece terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerinin yakınlarına bir, gazilere bir istihdam hakkı tanınırken, 2012’de bu hakkı ikiye çıkardıklarını ve daha sonra vazife malulleri ile terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hale gelen sivil vatandaşlara da istihdam hakkı tanıdıklarını söyledi. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 48 bin 819 şehit yakını, gazi ve gazi yakını istihdam edildiğini belirten Göktaş, bugünkü 491 atama ile bu sayının 49 bin 310’a ulaşacağını ifade etti. Göktaş, “Tüm kalbimle bu atamanın, siz şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Atama sonuçlarına saat 18.00’den itibaren Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek.(Bilim-Sağlık ve Haber  Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos