İTÜ GVO Öğretmenleri, “Hak Arayışımız Sonuna Kadar Sürecek”

İTÜ GVO Öğretmenleri, “Hak Arayışımız Sonuna Kadar Sürecek”

İTÜ GVO Öğretmenleri, hak arayışı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini açıkladı. 

İTÜ GVO Öğretmenleri, hak arayışı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini açıkladı. 

İTÜ GVO Öğretmenlerinin açıklaması şöyle, “Bugün burada uzun bir süredir tüm çabalarımıza rağmen ısrarla bizleri görmeyen, duymayan ve çağrılarımıza cevap vermeyen İTÜ GVO Kültürel A.Ş. Yönetimine tekrar seslenmek üzere toplandık. Bu uzun süren, çözümden uzak sessizliği bozmaya geldik. Sadece son bir ayı kamuoyuna yansımış ve fakat iki yıldır sürdürdüğümüz hak arayışı mücadelemizdeki kararlılığımızı bir kez daha göstermeye geldik. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde yine burada bir basın açıklaması yapmış, taleplerimizi yinelemiş, biz öğretmenler için sembolik değeri olan kalemlerimizi bırakmış ve Vakıf Yönetiminin bizleri muhatap kabul edip devam eden sorunların çözümü adına müzakereleri başlatmalarını beklediğimizi duyurmuştuk. 13 Ekim 2023 tarihinde tüm öğretmenlere gönderilen mailde “müzakerelere açık olduklarını ifade ettikleri halde, geçen bunca zaman zarfında bu konuda herhangi bir adım atılmamasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu süreçte bizleri temsilen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetimi de Vakıf Yönetiminden randevu talep etmiş, ancak bu talep de maalesef karşılık bulmamıştır” 

İTÜ GVO Öğretmenleri, hak arayışı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Yapılan İyileştirmeler Kabul Edilemez 

“Bizler sergilenen değersizleştirmeye yönelik tutum ve davranışları şiddetle reddettiğimizin altını çizdiğimiz halde, Vakıf Yönetimi konunun esas öznesi olan öğretmenleri dinlemeden, öğretmenler ile müzakere etmeden hiçbir soruna çözüm olmayacak sözüm ona iyileştirme tekliflerini kurum idarecilerimiz üzerinden sözlü olarak iletmeyi tercih etti. Böylelikle tam da kast ettiğimiz tutum ve yaklaşımın hiç değişmediğini bir kez daha ortaya koymuş oldular. Oysa biz İTÜ GVO Öğretmenleri olarak yaşadığımız sorunların Yönetim Kurulu tarafından dinlenmesini, bu sorunların gerekçelerini açıklamamıza imkan verilmesini, kalıcı ve gerçekçi çözümler sunulmasını beklediğimizi defalarca ifade ettik. Yaşadığımız sorunları ve bu sorunlarımızın çözümü adına atılmasını beklediğimiz adımları daha önce iletmiş olmamıza rağmen, bütün bunlar dikkate alınmadan bizlere sunulan iyileştirme tekliflerinin kabul edilemez olduğunu buradan bir kez daha duyurmak istiyoruz.  Sosyal medya hesaplarımızda bu konudaki düşüncelerimizi gerekçeleri ile birlikte detaylı olarak açıkladık. Her şeyden önce yapılması düşünülen iyileştirme oranının-belki Yönetim Kurulu Üyeleri yine kendi aralarında gülecekler ama-yoksulluk sınırı baz alınarak düzenlenmesini bekliyoruz. Çünkü temmuz ayında yapılması gereken iyileştirme yapılmadığı için hala mağdur olunan önceki yılın tutarları üzerinden yapılacak %30 iyileştirme, mağduriyetleri gidermeyeceği gibi bizleri yoksulluk sınırının çok altında bir maaşla yaşamaya mecbur bırakacaktır. Ayrıca kurum idarecilerimize sorduğumuzda aldığımız cevaba dayanarak, bu iyileştirmenin 2024 Eylül dönemine kadar geçerli olduğunu düşünecek olursak planlanan oranın ne kadar yetersiz kaldığı daha net olarak anlaşılmış olacaktır” 

Şeffaf ve Adil Bir Maaş Politikası 

“Bunun yanı sıra şeffaf ve adil bir maaş politikasına dair hiçbir düzenlemeye değinilmemesi de planlanan iyileştirmenin tam olarak amacına hizmet etmeyeceğini, aksine aradaki adaletsizlikleri daha da belirgin hale getireceğini göstermektedir. Taleplerimizde de belirttiğimiz üzere İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak kurumsal bir okula yakışır bir şekilde şeffaf bir maaş skala sisteminin sonuna işaret edilmesi, önceki aylarda yaşanan mağduriyetlerin yok sayılması anlamına geliyor. Özellikle yaz döneminden bugüne kadar geçen bu süre zarfında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Sözlü olarak iletilen iyileştirme tekliflerinde belirtilen ikramiye tutarı, en az 1 maaşa tekabül eden miktarda olması gerekmektedir. Planlanan maaş iyileştirmelerinin de aralık ayı değil önümüzdeki ilk maaş dönemine yansıtılmasını ve geride bıraktığımız eylül-ekim aylarına ait farkların da ayrıca eklenmesini talep ediyoruz” 

Öğretmen Çocuklarına Burs Sistemi Gelsin 

Öğretmenlerin enflasyon karşısında ezilmesini önlemek adına yılda iki kez çift maaş uygulamasının bu eğitim öğretim döneminden başlamak üzere hayata geçirilmesini talep ediyoruz.”Doldurmalı fiks ücret” ibaresi arkasına sığınarak ödenmeyen ek ders ücreti, nöbet ücreti, ders doldurma ücreti gibi ek ücretlerin ödenmesini talep ediyoruz. Daha önce uygulanan ancak kademeli olarak ve nedensiz bir şekilde düşürülen öğretmen çocuklarına uygulanan burs sisteminin tekrar düzenlenmesini istiyoruz. Bizler öğretmenler olarak esas gündemlerimize yoğunlaşmak, sadece eğitim öğretim faaliyetlerine odaklanmak ve tüm enerjimizi çocuklarımızı daha ileriye nasıl taşıyabiliriz noktasında harcamak istiyoruz. Bu bilinçle müzakerelerin bir an önce başlaması yönündeki çağrımızı yineliyor; aynı hassasiyet ve sorumluluğu Vakıf Yönetiminden de beklediğimizin altını çiziyoruz.  Yakın zamanda katıldıkları okul içi programlarda sarf ettikleri söylemlerinde, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın o zor günlerinde öğretmenleri ile geleceği nasil planladığından dem vuran ve hak, hukuk, adalet vurgusu yapan Sayın Yönetim Kurulu Üyelerinin bu söylemlerini yapacakları adaletli ve kalıcı fiili düzenlemeler ile de destekleyeceklerine olan ümidimizi koruduğumuzu ifade etmek istiyoruz”

“Öğretmen El Açmaz, Öğretmen Ders Verir” 

“Daha önce defalarca vurguladığımız üzere bizler muhatap kabul edilip müzakereler başlatılmadığı ve ifade ettiğimiz taleplerimiz karşılanmadığı sürece İTÜ GVO Öğretmenleri olarak hak arayışı mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğimizi ve eylemlerimize devam edeceğimizi beyan ediyoruz. Birazdan hep birlikte İTÜ GVO Kültürel A.Ş. Yönetimine mesajlarımızı ileteceğiz. Burada desteklerini sunan tüm arkadaşlarımıza, her fırsatta yanımızda olduklarını beyan eden ve bugün de sesimize güç katmak için aramızda bulunan değerli velilerimize, emek sömürüsüne karşı çıkan tüm dostlarımıza ve sürecin en başından beri mücadelemize omuz veren Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasına yürekten teşekkür ediyoruz. Açıklamamızı eğitimci yazar Fakir Baykurt’un şu sözleri ile noktalamak istiyoruz. “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos