Okullar Ne Zaman Açılıyor ?

Okullar Ne Zaman Açılıyor ?

Okullar ne zaman açılıyor ? İlkokul 1 ve lise 9’un sınıf öğrencileri okullarına kavuştu. 

Okullar ne zaman açılıyor ? İlkokul 1 ve lise 9’un sınıf öğrencileri okullarına kavuştu.
Okulların açılmasına günler varken, Uyum Programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri, okullarıyla buluştu. Yeni Eğitim ve Öğretim Dönemi onlar için bir hafta erken başlamış oldu.

3 Aylık Yaz Tatili Sonrası Okullarına Kavuştular

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uyum programı için okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri; okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla diğer kademe öğrencilerinden bir hafta erken buluştu. Öğrenciler, yaklaşık 3 aylık yaz tatili sonrasında okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. Bakanlık, okul öncesi için aile ve çocuklarla gerçekleştirilecek uyum sürecine destek olmak amacıyla okula uyum rehberi hazırladı. Rehberde, uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneği yer aldı. İlkokul 1’inci sınıflara yönelik rehberde, uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneği hazırlandı” denildi.

Uyum Haftası

Uyum haftasında ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan hazırlık ve 9’uncu sınıf öğrencileriyle velileri, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirileceği,  ayrıca bir haftalık dönemde, öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedeflendiği bildirildi. Liseye başlayan öğrenciler ve velileri için de etkinlikler düzenlenecek.

Ortaokullara yönelik rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül’de

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, konu hakkında şu açıklamayı yaptı, “Ortaokul 5’inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları, 11-15 Eylül’de gerçekleştirilecek.Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül Pazartesi yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik çocuklarla etkinlikler yapılacak” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos