Toplu Sözleşme Görüşmeleri Son Dakika…

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Son Dakika…

Toplu Sözleşme Görüşmeleri… Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme Görüşmelerinde son gelinen noktayı açıkladı. 

Toplu Sözleşme Görüşmeleri… Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme Görüşmelerinde son gelinen noktayı açıkladı.

Gece 04.00 sularında kameraların karşısına geçen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “7. Toplu Sözleşme 11 hizmet kolunda 291 madde üzerinde mutabakatla, genelde 50 maddelik toplantı tutanağıyla sonuçlandı. Oransal zam ve bazı tekliflerimize Hakem Kurulunda karar verilecek” dedi.

Zam alanında bir anlaşma sağlayamadıklarını anlatan Yalçın, “Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak. Genel Toplu Sözleşmeye ilişkin oransal zammında dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi, 11 Hizmet Kolunda da mutabakatla Toplu Sözleşme sonuçlandı. Hayırlı uğurlu olsun. 11 Hizmet kolunda 128 adet yeni ve revize madde var. Toplam 341 maddenin olduğu bir kazanım skalası var. Bu açısından memurlar açısından önemli bir süreç. En önemli sosyal diyalog mekanizması, en önemli çözüm merkezi Toplu Sözleşme Masası. Uzun süredir emek veriyoruz. Şu an gecenin 4’üne yaklaşmakta ancak içeriden çıkabildik ve imzalar ancak atılabildi. Bu da şunu gösteriyor ; Memur Toplu Sözleşmesinde 4688 Sayılı Yasanın değişmesi gerektiğine bu durum işaret ediyor. Bu konuda da bir madde imzaladık. Bu yasayı Çalışma Bakanlığı’nın himayesinde bir çalışma olacak Bu da çok kıymetli bir adım olacak” dedi.

3600 EK Gösterge Konusu

Yalçın şunları söyledi, “Bakanlıkla ortak uzlaşı içerisinde aldığımız kısımda şeflerin, müdürlerin, mühendislerin, şube müdürlerin, mimarların, veterinerlerin, müdür yardımcılarının, tabip dışı sağlık personelinin, tekniker, teknisyen gibi bir çok unvandaki çalışanımızın toplu sözleşme hükmünde gözetildiği başlıklar var. 3600 EK Gösterge konusu çalışılacak ve uygun bir zamanda Hükümet’e teslim edilecek”

Ülkemizin Şartları Nispetinde

“Bu Toplu Sözleşmede masaya gelirken bir çok madde ile gelmiştik. Bunlar revize edilerek 960 maddede tasnif edilmişti. Masadan çözüm üretmek için olağanüstü çaba gösterdik. Çok önemli adımların, hizmet kolu bazında atıldığını görüyoruz. Ülkemizin şartları nezdinde olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Daha fazla kazanım elde etmek için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Kamu görevlilerine hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin üçte birinin deprem felaketi yaşadığı bir süreçte masadan önemli kazanımların elde edildiği bir zemin oldu”  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos