İzmir Şehir Hastanesi’nde ‘Kreş Planlaması’ Tartışması Devam Ediyor!

İzmir Şehir Hastanesi’nde ‘Kreş Planlaması’ Tartışması Devam Ediyor!

İzmir Bayraklı İlçesi’nde açılacak olan şehir hastanesinde ‘kreş planlaması yok’ konusunda yeni bir açıklama daha geldi. 

Şehir hastanelerinde kreş eksikliği konusu gündeme gelmeye devam ediyor. “İzmir Şehir Hastanesi’nde kreş planlaması yok” haberimizin ardından sendikalar yetkililere seslenerek, “acil kreş planlaması yapılsın” çağrısında bulunuyor.

Türkiye’nin birçok ilinde açılan devasa büyüklükteki şehir hastanelerinde sağlık çalışanlarına göre var olan eksiklikler içerisinde en önemlileri arasında ‘kreş’ konusu başı çekiyor. Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA) tarafından gündeme getirilen, İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde açılacak olan şehir hastanesinde ‘kreş planlaması olmaması’ konusunda yeni bir açıklama daha geldi. 

Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesi Başkanı Berna Boran konuyla ilgili BSHA’ya konuştu. Saygın, 7/24 çalışan sağlık çalışanları için kreş konusunun önemine dikkat çekerek yetkililere seslendi. Henüz hastane daha açılmamışken, acilen sağlık çalışanlarının çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri kreşin şehir hastanesinde planlamasına başlanması çağrısında bulundu. 

Hastane Açılmadan Yetkilileri Kreş Planlaması Yapmaya Çağırıyoruz!

Saygın sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi ve doğal afet koşullarında 7/24 çalışmayı da aşan bir performansla görevinin başında olan sağlık çalışanları için hastanelerde kreş olması acil bir ihtiyaçtır, elzemdir. Günümüz Türkiye’sinde devasa yapılan şehir hastanelerinde kreş bir zorunluluktur. Hizmete başlaması adeta yılan hikayesine dönen İzmir Şehir Hastanesi’nin açılması halinde sağlık çalışanları ulaşım ve barınma sorunlarıyla mücadele edeceklerdir. Bunun yanında bir de çocuklarını nereye emanet edeceklerini düşünmekle uğraşacakladır. Bu ciddi bir sıkıntıdır. Özel kreşlere çocuklarını göndermek sağlık çalışanları için günümüz koşullarında  ekonomik açıdan oldukça zorlayıcı olacaktır. Şehir hastaneleri planlanırken çalışanı düşünerek kreş planlamasının mutlaka olması gerekiyordu. İzmir Şehir Hastanesi konum itibarıyla şehrin ana arterine uzak bir noktadadır. Kentteki sağlık çalışanları için hastaneye ulaşım ve konaklama meseleleri zaten bir soru işareti oluşturmuş durumdadır. Buna bir de çocuklarını nereye, nasıl bırakacaklarını konusu eklenmiştir. Yetkililere sesleniyor ve İzmir Şehir Hastanesi açılmadan kreş planlamasının acilen yapılması talebimizi iletiyoruz” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos