Zonguldak’ta Sel Felaketi, Hastaneler Sular Altında Kaldı!

Zonguldak’ta Sel Felaketi, Hastaneler Sular Altında Kaldı!

Aşırı yağışlar Zonguldak genelinde sel, su taşkını, toprak kayması ve heyelanlar meydana getirdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca hastanelerle ilgili açıklama yaptı.

Aşırı yağışlar Zonguldak genelinde sel, su taşkını, toprak kayması ve heyelanlar meydana getirdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sel ve heyelanın etkili olduğu illerdeki sağlık kurumlarının son durumu ile ilgili paylaşımda bulundu. Hastanelerde su baskınları oldu, acil servisler kapatıldı. Sağlık hizmetleri, geçici acil müdahale üniteleri kurularak sağlanmaya çalışıldı. 

Sel felaketi nedeniyle İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı koordineli olarak çalışmalar yürütüyor.

Zonguldak İl genelinde 2 gündür devam eden aşırı yağışların meydana getirdiği sel, taşkın, toprak kayması ve heyelan yaşandı. Bartın’da da aşırı yağışlar nedeniyle sel nedeniyle pekçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Mahsur kalan vatandaşların helikopterlerle kurtarıldığı belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak’taki sel felaketi sonucu Gökçebey ve Devrek Devlet Hastanelerinde su baskını meydana geldiğini, acil servislerin geçici olarak kullanım dışı kaldığını açıkladı. Bakan Koca, “Olay sebebi ile 37 adet ambulans, 1 pajero ambulans, 2 UMKE timi, 1 acil müdahale aracı ile 123 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Durum kontrol altındadır. Selden etkilenen Zonguldak ili Devrek ve Gökçebey ilçeleri Devlet Hastanelerinde, sağlık hizmetlerinde bir aksama olmaması amacıyla geçici acil müdahale üniteleri kuruldu. Sel felaketi sebebiyle Zonguldak halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” paylaşımında bulundu. 

Ulaştırma Bakanlığı: Mecbur Kalmadıkça Yola Çıkmayın!

Sağanağın ardından felaketin boyutu sabah saatlerinde ortaya çıktı. Zonguldak Valiliği ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu vatandaşlara elzem olmadıkça yola çıkmamaları uyarısında bulundu. Bartın, Zonguldak, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Sakarya, Kastamonu, Bolu ve çevre illerde yola çıkacak vatandaşların yola çıkmamalarının tavsiye ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada sabahın saatlerinden itibaren Bolu Dağı Tüneli’nde su boşlatma çalışmalarının başladığını, Karayolları ekiplerinin heyelan nedeniyle biriken teressubatı temizleyip, selden etkilenen diğer bölgelerde de teyakkuz haline olduğunu çalışmaların sürdüğünü belirtti. (BSHA – HABER MERKEZİ) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos