İlaçta KDV Yüzde 10’a Ulaştı!

İlaçta KDV Yüzde 10’a Ulaştı!

Son dönemde Katma Değer Vergisi arttılırken, ilaçlara uygulanan KDV oranı %10’a ulaştı. 14 bin 900 ilacın fiyatında artış beklenirken, konuya ilişkin Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan,  “Bu artan KDV yükünün zararını hem biz eczacılar hem de SGK taşımak zorunda kalacak. Gelişmiş ülkeler bu durumun farkına varmış ve devletlerin geri ödeme sistemindeki yaşamsal

Son dönemde Katma Değer Vergisi arttılırken, ilaçlara uygulanan KDV oranı %10’a ulaştı. 14 bin 900 ilacın fiyatında artış beklenirken, konuya ilişkin Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan,  “Bu artan KDV yükünün zararını hem biz eczacılar hem de SGK taşımak zorunda kalacak. Gelişmiş ülkeler bu durumun farkına varmış ve devletlerin geri ödeme sistemindeki yaşamsal ürünlerin vergileri KDV sıfır veya yüzde 1 olarak uyguluyor.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanmış olan karara göre; mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi oranlarında artışa gidiliyor.

 

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, hayati öneme sahip olan ürünlere yalnızca mali takibi sağlayabilmek amacıyla, sembolik bir değerde, KDV uygulanması gerektiğini bildirdi.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos