DİSK, TÜİK’e Seslendi: Gerçekleri Açıkla, Ekmeğimizle Oynama!

DİSK, TÜİK’e Seslendi: Gerçekleri Açıkla, Ekmeğimizle Oynama!

TÜİK’in yılın ilk 6 ayı için enflasyon verilerini açıklaması üzerine, DİSK,  TÜİK merkezinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

TÜİK’in yılın ilk 6 ayı için enflasyon verilerini açıklaması üzerine, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK),  TÜİK merkezinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan ve DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün’ün de katıldığı açıklamada TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı ile halkın yaşadığı enflasyon arasındaki makasın giderek açılması, bu nedenle tüm çalışanların ve emeklilerin ücret artışlarının gerçek enflasyonun altında kalması protesto edildi.

Çerkezoğlu: Enflasyon Meselesi Halkın Ekmeği Meselesidir

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı açıklamada, TÜİK’in enflasyonu bastırmak, enflasyonu düşük göstermek ile görevli bir kurum olmadığını, enflasyonu doğru ölçmekle görevli bir kamu kurumu olduğunu söyledi. TÜİK açıkladığı düşük enflasyon verileriyle milyonlarca işçinin, emekçinin, kamu çalışanının, emeklinin ücretlerinin gerilediğini ifade eden Genel Başkan Çerkezoğlu, “Enflasyon meselesi sadece bir istatistiki mesele değil, halkın ekmeği meselesidir” dedi.

“TÜİK Eti, Sütü, Yumurtayı Kaç Liraya Alıyor?”

Yargı kararına rağmen TÜİK’in enflasyon sepetindeki maddelerin fiyatlarını gizlemeyi sürdürdüğünü hatırlatan Çerkezoğlu, konuya dair son gelişmelerle ilgili de bilgi verdi: “Şimdi TÜİK hangi malı kaç liradan hesaplıyor bilmiyoruz. Bir kez daha soruyoruz: TÜİK nereden alışveriş yapıyor? TÜİK eti, sütü, yumurtayı kaç liraya alıyor? Bir yılı aşkın bir süredir ısrarla sorduğumuz bu sorulara TÜİK 4 Temmuz 2023 tarihinde bir yanıt verdi. TÜİK tarafından Konfederasyonumuza gönderilen yazıda, madde fiyat listesinin kendilerinde mevcut olmadığı söylendi. Listenin hazırlanmasının ayrı bir zaman alacağı gerekçesiyle bilgi talebimiz yeniden reddedildi. Yargı kararlarını hiçe sayan TÜİK bu kez de aklımızla dalga geçmeye kalkışıyor. TÜİK’e soruyoruz: Enflasyon sepetindeki maddelerin fiyat listesi olmadan enflasyon hesaplamasında kullanılan endeks nasıl elde edilmektedir? Maddelerin fiyatı elinizde olmadan fiyat artışını hesaplamak nasıl mümkün olmaktadır? TÜİK enflasyonu ile vatandaşın gerçek enflasyonu arasındaki farkın nedeni TÜİK’in bu itirafında gizlidir.” Basın açıklaması “TÜİK elini ekmeğimden çek”, “Direne direne kazanacağız”, “Sefalete teslim olmayacağız” sloganlarıyla son buldu.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos