Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Duyuruldu

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Duyuruldu

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 15’e yükselterek 650 baz puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirdi. PPK’nın karar metninde, en kısa sürede dezenflasyonun sağlanması, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın önlenmesi amacıyla parasal sıkılaştırma sürecinin başlatılmasına karar verildiği ifade edildi. Başkanlığını Hafize Gaye Erkan’ın yürüttüğü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 15’e yükselterek 650 baz puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirdi. PPK’nın karar metninde, en kısa sürede dezenflasyonun sağlanması, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın önlenmesi amacıyla parasal sıkılaştırma sürecinin başlatılmasına karar verildiği ifade edildi.

Başkanlığını Hafize Gaye Erkan’ın yürüttüğü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplanarak büyük merakla beklenen faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Duyuruldu

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Duyuruldu

Merkez Bankası 8.5’ten %15’e yükseltti

PPK, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 8.5’ten yüzde 15’e yükseltti. Bu, Mart 2021’den bu yana gerçekleşen ilk faiz artışı oldu.

Açıklamada, tüm dünya merkez bankalarının enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirler aldığı vurgulanarak, “Ülkemizde, yakın döneme ilişkin göstergeler enflasyonun ana eğiliminde yükselişe işaret etmektedir. Bu gelişmede yurtiçi talepteki güçlü seyir, maliyet yönlü baskılar ve hizmet enflasyonundaki katılık belirleyici olmuştur. Kurul, bu unsurlara ek olarak fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın enflasyon üzerinde ilave olumsuz etki yapacağını öngörmektedir.” şeklinde konuşuldu. (Parafonu.com)

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos