TİSK, 2023 İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu’nu Başarıyla Tamamladı

TİSK, 2023 İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu’nu Başarıyla Tamamladı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK), kendi sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda 2023 İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu’nu başarıyla tamamladığını duyurdu. Yapılan duyuruda Sempozyumun; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının değerli temsilcilerinin, Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin Kıymetli Başkan ve Üyelerinin, Bölge Adliye Mahkemelerinin Saygıdeğer hakimlerinin, kıymetli akademisyenlerin, işçi ve işveren sendikaları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildiği belirtildi.  

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK), kendi sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda 2023 İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu’nu başarıyla tamamladığını duyurdu.

Yapılan duyuruda Sempozyumun; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının değerli temsilcilerinin, Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin Kıymetli Başkan ve Üyelerinin, Bölge Adliye Mahkemelerinin Saygıdeğer hakimlerinin, kıymetli akademisyenlerin, işçi ve işveren sendikaları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildiği belirtildi.

 

TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok

TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok

Sempozyumda TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Bölge Adliye Mahkemeleri İş Hukuku Daireleri kararları arasında sağlanacak uygulama birliğinin çalışma hayatı üzerindeki önemine dikkat çekti.  İşletmelerin, iş yargılamasında hukuki öngörülebilirlik beklentisine değinen Seyok , mahkemeler tarafından uygulanan işçi lehine yorum ilkesinin amacına uygun olarak uygulanmasının ve iş yargılamasında usul kurallarına uyulmasının önemine de değindi. Sempozyumda, bölge adliye mahkemeleri iş hukuku daireleri 2022 yılı kararları değerlendirildi ve tartışıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilerek gelenekselleşen Sempozyum, Bölge Adliye Mahkemesi kararlarının değerlendirildiği ilk ve tek örnek olması bakımından büyük önem taşıyor. İki gün boyunca kıymetli akademisyenlerin sunduğu ve incelediği konular oldukça verimli ve besleyiciydi. (Kaynak: TİSK) (Parafonu)

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos