Prof. Dr. Sönmez ‘Akciğer Kanseri Hapı’ Araştırma Sonucunu Paylaştı!

Prof. Dr. Sönmez ‘Akciğer Kanseri Hapı’ Araştırma Sonucunu Paylaştı!

Radyoli Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, akciğer kanserinin tedavisi konusunda yurt dışında gerçekleştirilen bir araştırma sonucunu paylaştı. 

Dünyadan ve Türkiye’den sağlık alanındaki gelişmeleri, hastalıklarla ilgili bilimsel çalışmaları sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşan Radyoli Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, akciğer kanserinin tedavisi konusunda yurt dışında gerçekleştirilen bir araştırma sonucunu paylaştı. Akciğer kanseri tedavisi ile ilgili önemli bir gelişme Prof. Dr. Güner Sönmez tarafından twitter üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

“Akciğer Kanseri Hapı Ölüm Riskini Yarı Yarıya Azaltıyor”

The Gurdian Gazetesi’nin internet sitesindeki “Akciğer Kanseri Hapı Ölüm Riskini Yarı Yarıya Azaltıyor, ‘Heyecan Verici’ Çalışma” haberinin detaylarını paylaşan Prof. Dr. Sönmez, “Akciğer kanserlerinin yaklaşık % 25’inde EGFR geninde bir mutasyon var. Bu hastalar için geliştirilen ilaç, ameliyat sonrası 5 yıl içinde ölüm riskini %50 oranında düşürdü” paylaşımında bulundu. Haberdeki Osimertinib adlı ilacın faz 3 çalışma sonucunu aktaran Sönmez paylaşımında şu bilgilere yer verdi: “Heyecan verici ve benzeri görülmemiş” diye yorumlanıyor. Şimdi bu güçlü ilaca sahibiz. % 50 akciğer kanseri gibi tipik olarak terapilere çok dirençli olan bir hastalıkta kesinlikle büyük başarıdır. 26 ülkenin dahil edildiği bu araştırma küçük hücreli dışı akciğer kanserlerinde denenmiş. İlacın adı Osimertinib. İyi ki bilim var.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos