Dolar 22 TL’yi Zorluyor !

Dolar 22 TL’yi Zorluyor !

Dolar kuru artışı sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni ekonomi politikalarının ip uçlarının verirken, piyasada dolar yükselişini sürdürüyor. 5 Haziran sabahı Dolar 21,17 TL’yi buldu. Yurt dışı kaynaklı ekonomistler, seçimlerden önce Türkiye’de doların yüzde 25 oranında artış göstermesini beklediklerini bildirmişti. Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 67. Hükümet Kabinesi açıklanırken, Hazine

Dolar kuru artışı sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni ekonomi politikalarının ip uçlarının verirken, piyasada dolar yükselişini sürdürüyor. 5 Haziran sabahı Dolar 21,17 TL’yi buldu.

Yurt dışı kaynaklı ekonomistler, seçimlerden önce Türkiye’de doların yüzde 25 oranında artış göstermesini beklediklerini bildirmişti. Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 67. Hükümet Kabinesi açıklanırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine de Mehmet Şimşek getirildi. Şimşek, geçtiğimiz günlerde ekonomi politikası hakkında ip uçlarını açıkladı.

Dolar 22 TL'yi Zorluyor !

Dolar 22 TL’yi Zorluyor !

Memur Maaş Zammı

Şimşek’in daha önce açıklanan 22 bin TL memur maaşı hakkında nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Memur sendikaları ve Türkiye’deki on binlerce memur ve ailesi ise, maaşların 22 bin TL alt sınırına çekilmesini bekliyor. İşte bu ortamda dolar da yükselişini sürdürüyor. TL karşısında değer kazanmaya devam eden dolar kuru, 5 Haziran 2023 günü öğle saatlerinde 21,17 TL’ye ulaştı. Bu durum kamuoyunda zamların geleceği ve fiyatların daha da yükseleceği endişesi yaratıyor.

 

 

 

 

 

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos