Varlık Yönetimi Endüstrisi ve Bitcoin Kullanımı

Varlık Yönetimi Endüstrisi ve Bitcoin Kullanımı

Varlık Yönetimi Nedir ? Parafonu.com editörleri varlık yönetimi dosyasını sizler için hazırladı. Varlık yönetimi doğası gereği sürekli değişim gösterir. İçinde bulunduğumuz dönemde de yine önemli değişim hamleleri yaşanıyor. Gelişen bitcoin teknolojisi varlık yönetimi ve finans sektörü için her zamankinden daha fazla fırsat sunuyor. Bütün bu değişimlerin anlık takibi çok kolay olmayabilir. Ancak Cryptocurrency’nin gücünü ve

Varlık Yönetimi Nedir ? Parafonu.com editörleri varlık yönetimi dosyasını sizler için hazırladı.

Varlık yönetimi doğası gereği sürekli değişim gösterir. İçinde bulunduğumuz dönemde de yine önemli değişim hamleleri yaşanıyor. Gelişen bitcoin teknolojisi varlık yönetimi ve finans sektörü için her zamankinden daha fazla fırsat sunuyor. Bütün bu değişimlerin anlık takibi çok kolay olmayabilir. Ancak Cryptocurrency’nin gücünü ve sermaye yönetim potansiyelini kavradığınızda bunu yapmanın zor olmadığını göreceksiniz.

Bu makalede Bitcoin ve varlık yönetimi üzerindeki makro ve mikro etkileri inceleniyor. Teknolojinin yerleşik prosedürleri nasıl modernize ettiği ve yatırımcıların şirketlerin iş yapma şeklini nasıl değiştirdiği hakkında bilgi veriyoruz. Bu makale şu anda yatırım yöntemiyle uğraşıyor olmanızdan ya da bu alana sadece parmak basıyor olmanızdan bağımsız olarak, piyasadaki yeni olasılıklardan ve bunlardan nasıl yararlanabileceğiniz hakkına fikir vermek üzere hazırlandı.

Varlık Yönetimi ve Bitcoin Avantajları

Bitcoini varlık yönetiminde benimsemenin en önemli avantajı işletme giderlerinin azaltılmasıdır. Bitcoin için işlem maliyetleri geleneksel ödeme yöntemlerine göre daha düşüktür. Varlık yönetimi şirketleri için bu kalemdeki azalma, önemli mali tasarruflara yol açabilir.

Dijital para birimi ile çok hızlı işlem yapılması da bir başka önemli avantajdır. Bu sayede takas işlemleri birkaç saniye içinde tamamlanır ve ödeme alınır. Böylece verimlilikte artış yaşanır. Bunun anlamı para yöneticilerinin ve müşterilerinin hem paraya, hem de ticaret döngülerine daha hızlı erişebilmesidir.

Bitcoin işlemleri, blockchain ( blok zincir teknolojisi) olarak adlandırılan bir dijital veri tabanı üzerinde gerçekleştirilir. Bu alanda işlem yapmak güvenlidir. Blockchain teknolojisi, öncelikle yapılan her işlemin bir genel muhasebe defterine doğru ve güvenli kaydedilmesini garantiler. Ayrıca blockchainin sahip olduğu özellikler nedeniyle, platform üzerinde hırsızların verileri değiştirmesi ve/veya çalması da neredeyse imkansız hale gelir.

Bitcoin yarattığı ek güvenlik sistemi sayesinde, müşteri sermayesini hileli davranışlara karşı korumak isteyen varlık yöneticileri tarafından daha çok tercih ediliyor.

Kripto Para Birimleri Düzenlemesinin Varlık Yönetimi Üzerine Etkisi

Bitcoin hakkında mevzuat geliştirilmesi ile birlikte varlık yönetim sektörü de değişim gösteriyor. Özellikle bitcoin ve diğer merkezi olmayan para birimleri varlık yönetiminde yeni fırsatların ortaya çıkmasına imkan verir. Kripto para birimlerini yöneten mevzuat henüz tamamlanmamış olup, geliştirilmektedir. İlgili mevzuat yatırım firmaları için bazı önemli faydalar içeriyor. Bu faydaların başlıcaları şunlardır: Bitcoin işlemleri çok hızlı bir şekilde tamamlandığı için daima varlık yöneticilerine ek avantaj sağlar. Bitcoin işlemlerinin önemli bir özelliği işlemlere 3. Şahısların dahil olmamasıdır. Bu nedenle aracı ücretlerine gerek olmaz. Böylece toplam işlem maliyeti önemli ölçüde azalır.

Global Erişim

Kripto para birimleri ile uluslararası sınırlar arasında çok hızlı ve verimli işlemlerin kısa sürede yapılması mümkündür.

Gelişmiş Güvenlik Şartları Sağlanması. Bilgisayar korsanlarının, blockchain teknolojisi sayesinde ilgili sistemde yer alan muhasebe işlemlerine erişimleri çok zordur. Kripto para birimleri geleneksel finansal araçlarda ve ödemelerde rastlanmayan avantajlar sağlar. Bu nedenle de kripto para birimini yöneten mevzuatın ilerleyen yıllarda varlık yönetimi sektörü üzerinde önemli ölçüde etkili olacağı düşünülüyor. Yatırımcıların, kuralların değişmesi ve kripto para birimin, küresel ekonomide daha cazip hale gelmesi ile birlikte varlıklarının yönetiminde daha sık kripto pata birimlerini tercih edecekleri de öngörülüyor:

Bitcoinin Mevcut Varlık Yönetimi Planına Eklenmesi

Varlık yönetimi planında Bitcoin kullanmanın birden fazla avantajı vardır. Bunların arasında genel giderlerin düşük olması bütçesi sınırlı olanlar için bitcoini ideal bir seçenek haline getirebilir. Ayrıca bitcoin kullanarak banka ya da bir başka aracı kullanmadan kolayca ve hızlı iş yapılabilir. Bitcoin sayesinde aracılardan ve yavaş işlem sürelerinde kurtulmak, portföy yönetiminde stratejik verimliliği arttırabilir. Tipik işlem yöntemlerinin sonuçlanması için günlerce ya da haftalarca beklenmesi yerine Bitcoin kullanarak dakikalar içinde güvenli bir yoldan para göndermek mümkündür. İşlemin bir başka onayına ihtiyacı olmadığı için, pahal işlem ücretleri ödemeye de gerek olmaz.

Azaltılmış Risk

Bitcoinin yapısı merkezi olmadığı için geleneksel ödeme yöntemlerinden daha güvenlidir. Paranız hükümet kontrolünde olmadığı ya da maniplasyonuna maruz kalmadığı için siyasi tartışmalardan ve ekonomik gerilemelerden etkilenmez. İşlemlerin tamamı sonsuza dek paylaşım halinde bulunacak bir sistem olan blok zincir üzerine kaydedilir. Bu sayede ilgili tarafların onayı olmadan değiştirilemeyen ve tersine çevrilemeyen kayıtlar oluşturulur. Kaynakların yönetimi ve işin büyütülmesi için Bitcoin yaratıcı bir strateji sağlayabilir. Bitcoin sistem geleneksel ödeme yöntemlerine göre daha az masraflıdır ve daha hızlı işlem sürelerine sahiptir. Arttırılmış verim ve azaltılmış risk de ayrıca söz konusu teknolojinin sağladığı önemli avantajlardır.

Bitcoin Sayesinde Varlık Yönetimi Sektörü Dönüşebilir

Bütün bu anlatılan bilgilerin ışığında bitcoin sayesine varlık yönetim sektörünün dönüşebileceğinden bahsediliyor. Bitcoin daha fazla likidite, gelişmiş şeffaflık ve yüksek güvenlik şartları oluşturarak paranın işlenme, saklanma ve yönetim şeklinin tamamen değiştirebilecek potansiyele sahip görünüyor. Buna karşılık bitcoinin arkasındaki teknoloji henüz emekleme aşamasındadır ve üzerinde tam bir kontrol sağlanamamıştır. Bütün yeni teknolojilerde olduğu gibi bu konuda da en son gelişmelerin analiz edilmesi ve gelişime ayak uydurulması çok önemlidir. Ancak bu sayede bitcoinin son derece güçlü bir varlık yönetimi aracı olma potansiyelinden en iyi şekilde faydalanılabilir.

Kaynak

https://www.readersdigest.co.uk/money/investment/asset-management-and-use-of-bitcoin

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos