SGK Çalışanlarından Çalışma Bakanlığı’nda Bordrolu Eylem!

SGK Çalışanlarından Çalışma Bakanlığı’nda Bordrolu Eylem!

Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu’nun çatısı altında bulunan Büro-İş Sendikası’na bağlı SGK çalışanları Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları tüm ülke genelinde iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerine devam ediyor. Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu’nun çatısı altında bulunan Büro-İş Sendikası’na bağlı SGK çalışanları Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. 

Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi ve SGK çalışanları haklarını talep etmeye devam ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in ‘en düşük memur maaşı 20 bin TL’ açıklamasının ardından tepki gösteren SGK çalışanları, bordrolarını da alarak Çalışma Bakanlığı’nın önüne giderek, kendi maaşları ile 20 bin TL arasındaki farkı talep etti. Eylemde konuşan Genel Başkan Alay Hamzaçebi, “13 Ocak’tan beri birçok Büyükşehirde kirayı bile karşılamayan asgari ücret seviyesinde olan 11 bin 500 TL civarında bir maaş ile hayatını idame ettirmeye çalışan SGK Emekçilerinin EYT ile başlayan kat be kat artan, şimdide prim yapılandırma ile pik yapan iş yükünden kaynaklanan sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bizler bu zamana kadar somut adım beklerken Çalışma Bakanı Sn. Vedat Bilgin 1 Nisan’da en düşük memur maaşının 20 bin lirayı geçtiğini söyledi. Bizler bunu hem olumlu hem de olumsuz olarak iki şekilde yorumluyoruz.Olumlu yönü; bizler 20 bin TL maaşı ancak iki ayda alıyoruz. Sn. Bakanın bu açıklamasının 1 Nisan şakası olmadığını düşünüyoruz. Burnumuzdan soluyoruz. Hiç şaka kaldıracak durumda değiliz. Sn. Bakanın açıklamasını önemsiyor ve somut adım olarak kabul ediyoruz. 8 Bin 500 TL farkı geçmişe yönelik talep ediyoruz. Sayın Bakan’ın art niyetli olmadığını düşünmek istiyoruz. Bu açıklama EYT talebi olan milyonlarca vatandaş ile memuru karşı karşıya getiren çok tehlikeli bir açıklamadır.  Daha öncede söylediğimiz gibi mevcut personel kapasitesi ve teknik imkânlar ile 21 yılın birikmiş sorunun çözülmesi kısa vadede mümkün değil. Sosyal medyada linç edilmeye başladık” dedi. 

İşte Bordro İşte Gerçekler

EYT Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi’nin kendisini aradığını söyleyen Hamzaçebi, “Kendisine de yaşanan süreci ve çözüm önerilerimizi söyledik. Bizden kaynaklanan bir sorun yok, sorun hükümette. Büro-İş Sendikası olarak EYT sürecinde hep destek verdik vermeye de devam ediyoruz. Bütün kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Gerçek maaşımız 11 bin 313 TL. İşte bordro. Biz emeğimizin karşılığını almak, insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Buradan EYT ile ilgili Bakanlığa çözüm önerimizi de sunmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Bütün hak sahiplerinin hesabına 7 bin 500 TL’yi otomatik olarak yatır. Kalanı sonra mahsuplaşırsın. Bu kadar basit. İpe un sermenin, işi yokuşa sürmenin, bizleri günah keçisi yapmanın anlamı yok” diye konuştu. 

“Antalya SGK’da Mobbing Var” İhbarı!

“SGK’da fazla mesai sürelerinin uzunluğu ve karşılığının 54 lira gibi komik bir rakam olması Anayasa’nın 18. Maddesine göre angarya yasağı kapsamındadır. Akşam 3 saat mesaiye kalsan 162 lira alırsın. Bu para; Ne iftar yemeğine, ne yoluna, ne çayına, çorbana yeter” diyerek sözlerine devam eden Genel Başkan Hamzaçebi, “Bu parayı da sadece emeklilik işlemi yapan personele ödeniyor. SGK çalışanları üzerinde bazı İl Müdürlerinin yaptığı yoğun mobbinglere de değinmek istiyorum. Hakkını arayan memuru sindirmek için yer değişikliği, sürgün, ceza uygulamalarından vazgeçin. Özellikle Antalya SGK İl Müdürünü buradan uyarıyorum. Anayasal suç işliyorsun. Derhal yaptığın hukuksuzluklardan vazgeç. Burada olan Arkadaşlarımız Antalya’ya dönene kadar herkesi görev yerlerine iade et” dedi. 

İşte Torba İşte Talepler

Genel Başkan Hamzaçebi, büro çalışanlarının sorunlarını gündeme getirerek çalışanların taleplerini içeren bir torba yasa beklediklerini, belirterek, “İşte torba, işte talepler” dedi. Hamzaçebi, SGK çalışanlarının talepleri şöyle sıraladı: “8.500-TL Seyyanen Zam, 2011 yılından itibaren kaldırılan İkramiyelerimizi geriye dönük ödenmesi, Sosyal güvenlik tazminatının ödenmesi, Uzmanlık Kadrosu verilmesi, 3600 Ek-Göstergeyi başta kamu şefleri olmak üzere birinci dereceye düşen bütün memurlara verilmesi, Yardımcı Hizmetler sınıfı kaldırılarak içerisinde bulunan meslek branşlarının Teknik Hizmetler Sınıfına, diğerleri de Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilerek Ek- Göstergeden faydalandırılması, Büyükşehir Farkı verilmesi, Kira Yardımı yapılması, Emniyet vakıf payı Nüfus çalışanlarına aktarılmalı, Kariyer Uzman ve Denetmenlerin Merkez & Taşra Ayrımı Giderilmesi, İş ve Meslek Danışmanlığı kariyer meslek sayılması, Meteoroloji Çalışanlarının Havacılık Tazminatı Tam Ödenmesi, TSK Devlet Memurlarına İş Güçlüğü ve İş Riski Zammı Verilmesi, Kredi yurtlar Yönetim Memurları için mesleki kadro oluşturulması, Özel Güvenlik Görevlilerine silah tazminatı ve yıpranma payı verilmesi, Kamu Mühendisi ve Avukatlarının mali hakları iyileştirilmesi, Adalet Hizmetleri tazminatı 10 puan artırılarak bakanlık merkez teşkilatına da verilmesi.Disiplin Affı çıkarılması, bütün memurlara Yeşil Pasaport hakkı verilmesi.” 

20 Talep 20 Dakika Sürmez!

Uzun talep listesini sıralayan Alay Hamzaçebi, “Şimdi diyeceksiniz. Bu kadar talep nasıl çözülecek. Her birinden onlarca kanun teklifi var. Al birini gündeme oyla geç yasalaştır. 20 talep 20 dakika sürmez” şeklinde konuştu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos