EYT Bu Şartlarda Bitmez ! (Özel Haber)

EYT Bu Şartlarda Bitmez ! (Özel Haber)

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, SGK çalışanlarının maaşlarının çok düşük olduğunu belirterek, “Bu şartlarda EYT bitmez” dedi. 

“EYT Bu Şartlarda Bitmez” çıkışı.Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konuşan Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, SGK çalışanlarının maaşlarının çok düşük olduğunu belirterek, “Bu şartlarda EYT bitmez” dedi. 

SGK çalışanları, 11 bin 313 TL’lik maaş bordrolarını yanlarına alarak, en düşük memur maaşı 20 Bin TL diyerek açıklama yapan Çalışma Bakanı Bilgin’den aradaki farkı istemek için eylem hazırlığında!

Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konuşan Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “TBMM 7 Nisan’da kapanıyor. SGK çalışanları seçim yatırımına kurban edilmeye çalışılıyor. Bu şartlarda EYT bitmez, çalışanı ancak yaşarsa malulen emekli edersiniz. 6 Nisan’da Bakanlıkta olacağız, eğer isterlerse en düşük memur maaşını 20 bin TL yapabilirler” diye seslendi. 

Çalışma Bakanlığı’na SGK Çıkarması!

Türkiye seçimlere giderken büyük şehirlerde ve diğer illerde bir eylemlilik havası ediyor. Hükümetin emeklilikte yaşa takılanlar konusunda hazırladığı yasa tasarısının TBMM’de kabul edilmesinden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerinde iş yükü arttı, memurlar hafta sonları da mesai yapmaya başladı. EYT iş yükünün yanında, prim borç hesaplama ve daha birçok kalemde çalışmalar yapan SGK memurları, Şubat ayından bu yana eylemler gerçekleştiriyor. TBMM 27’inci dönemi 6’ıncı yasama yılı 7 Nisan Cuma günü sona erecek, iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemleri ile tepkilerini dile getiren SGK çalışanları, 6 Nisan Perşembe günü, TBMM kapanmadan 1 gün önce maaş bordroları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına giderek, “20 Bin değil, 10 Bin TL maaş alıyoruz. Aradaki farkı istiyoruz” diyecek. 

EYT Bu Şartlarda Bitmez!

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İŞ) Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, en düşük memur maaşının 20 bin TL’nin üzerinde olduğunu söyledi. Bakan Bilgin’in sözünü önemsiyor, taahhüt olarak alıyoruz. Maaş bordrolarımız ile birlikte, 6 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da bakanlığının önünde toplanma kararı aldık. Meclis kapanmadan isterlerse en düşük memur maaşını 20 bin TL yaparlar. Madem 20 bin alıyoruz o zaman aradaki fark nereye gidiyor? SGK çalışanların seçim yatırımına kurban edilmek isteniyor. 11 bin 313 TL maaş ile bu şartlarda EYT bitmez, çalışanı ancak yaşarsa malulen emekli edersiniz” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos