Doğru Depolama Çözümleri ile Suyu Koruyabiliriz

Doğru Depolama Çözümleri ile Suyu Koruyabiliriz

Su depolama çözümleri ile Türkiye’de ve dünyada ki yaşam alanlarında suyun sağlıklı bir şekilde depolanması için çalışan Ekomaxi, 22 Mart Dünya Su Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. “Ülkemizde ve dünya genelinde ki birçok ülkede güvenli su kullanımı sıkıntısı depolama süreçleri ile bağlantılı olabiliyor” şeklinde konuşan Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yağız, yaşam alanlarında suyun depolanmasından kaynaklı

Su depolama çözümleri ile Türkiye’de ve dünyada ki yaşam alanlarında suyun sağlıklı bir şekilde depolanması için çalışan Ekomaxi, 22 Mart Dünya Su Günü’ne özel açıklamalarda bulundu.

“Ülkemizde ve dünya genelinde ki birçok ülkede güvenli su kullanımı sıkıntısı depolama süreçleri ile bağlantılı olabiliyor” şeklinde konuşan Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yağız, yaşam alanlarında suyun depolanmasından kaynaklı sorunların ve çözümlerinin altını çizdi. Su, dünyadaki yaşamın en temel ihtiyaçlarından biridir. İnsan için biyolojik bir gereksinim olan su; tarım ve sanayileşmeyi sürdürmek yani bir ülkenin sosyal refahını sağlamak için de önemli bir kaynaktır. Ancak insanoğlu yüz yıllardır doğanın bize armağanı olan suyun değerini anlamakta başarısız olmuştur. Bugün, dünya nüfusunun neredeyse üçte ikisi su kıtlığı ile mücadele etmek zorunda ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporuna göre, dünya çapında yaklaşık 785 milyon insan güvenli ve temiz içme suyuna erişim sağlayamıyor.

Su Depolama Nasıl Olmalı ? 

“Evlerde, okullarda, hastanelerde, tarımda, sanayide ve daha birçok alanda suyun verimli kullanımı kadar önemli bir diğer konu ise suyun güvenli şartlarda muhafaza edilmesidir” diyen Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yağız, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında yapığı açıklamada güvenli su kullanımına dikkat çekti:

“Ülkemizde ve dünya genelinde ki birçok ülkede güvenli su kullanımı sıkıntısı depolama süreçlerinden kaynaklı olabiliyor. Çünkü ülkemizde yaygın olarak kullanılan betonarme su depolarında zamanla oksitlenme ve korozyon oluşabiliyor. Bu deformasyonlar ise suyun kimyasal yapısını bozabiliyor. Bu sebeple yaşam alanlarında suyun güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için doğru depolama sistemlerinde muhafaza edilmesi gerekiyor.

Başta belediyeler olmak üzere; tarımda, evlerde, işyerlerinde, sanayide, okullarda, hastanelerde ve daha birçok yaşam alanında kullanılacak su depolama sistemlerinin; yüksek mukavemete sahip olması, ulusal ve uluslar arası standartları karşılaması büyük önem taşıyor. “GRP Modüler Su Deposu” teknolojisi kullanarak, depolanan suyu, korozyon veya bakteri riski olmadan uzun yıllar güvenle muhafaza etmek mümkün. Çünkü yüksek mühendislik
malzemesi olarak tanımlanan ve SMC olarak adlandırılan “cam elyaf takviyeli kompozit malzeme” ile üretilen GRP su depoları, geleneksel sistemlerden farklı olarak; aşırı sıcak ve aşırı soğuk dış ortam şartlarından etkilenmiyor. Ayrıca GRP panellerin cam elyaf malzeme ile kaplı olması nedeniyle UV ışınlarının geçirgenliği sıfıra yakın oluyor. Bu sayede depolanan su içerisinde; yosun, mantar, bakteri oluşumu engelleniyor.  “GRP Su Deposu Sistemi” tercihinde dünyada içme suyu kalitesinin ölçüm ve kontrol standartlarını belirleyen WRAS (Water Regulations Advisory Scheme) belgesi önemli bir satın alma kriteri olarak kabul ediliyor. Ancak ürünün hangi derecelendirme sınıfı ile belgelendirildiğine dikkat edilmesi de gerekiyor. Türkiye’de ve dünyada üreilen bazı GRP panellerde depolanan su, 23 0C’ye kadar sağlıklı kalabiliyor. Ekomaxi olarak, üretimde yakaladığımız yüksek standartlar ile yurt içinde bu değeri, 50 0C’ye çıkarabilen tek firmayız. Ayrıca GRP panellerde, TSE 13280-2001 standartlarına uygunlukta oldukça önemli bir tercih kriteri olarak kabul ediliyor. Ekomaxi olarak, bu standartları yüksek değerler ile karşılayan GRP Su Deposu teknolojilerimiz ile müşterilerimize güvenli su depolama imkânı sunuyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.(PARAFONU)

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos