Bakan Koca’dan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Öğrencilerine Sevindiren Haber

Bakan Koca’dan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Öğrencilerine Sevindiren Haber

Koca, deprem bölgelerinde bulunan tıpta uzmanlık ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alan öğrencilere ilişkin Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) kararını duyurdu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, deprem bölgelerinde bulunan tıpta uzmanlık ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alan öğrencilere ilişkin Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) kararını duyurdu.

Bakan Koca twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tıpta Uzmanlık Kurulu açıkladı. Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimini Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta almakta olan arkadaşlarımızdan Olağanüstü Hal süresi içinde başvuranlar, kendi eğitim kurumlarının uygun görmesi halinde, eğitim verme yetkisi bulunan başka kurumlarda görevlendirilebilecek. Ayrıntılı bilgi için: tuk.saglik.gov.tr Hayırlı olsun” cümlelerine yer verdi. 

Tıpta ve Diş Hekimliği Uzmanlık Öğrencileri Başka İllerde Eğitim Alabilecek 

Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve birçok ili etkileyen depremler nedeniyle tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi verilmekte olan eğitim kurumlarının ve bu kurumlardaki uzmanlık öğrencilerine dair alınan kararları açıkladı. TUK, 15 Mart 2023 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Kurulu toplantısında değerlendirilme yapıldığını,  yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda depremlerden etkilenen illerde  uzmanlık eğitimi görmekte olan uzmanlık öğrencileri hakkında 2293 Sayılı Karar alındığını duyurdu. Kararın ülke genelindeki tüm eğitim kurumlarına duyurulması için resmi yazışma süreci ivedilikle başlatıldığı belirtildi. 

Deprem Bölgelerindeki Uzmanlık Öğrencileri Hakkındaki Kararlar Şöyle

  • Uzmanlık eğitimi almakta olan uzmanlık öğrencilerinden olağanüstü hal süresi içinde başvuranlarının tıpta ve diş hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin 18’inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca uzmanlık öğrencilerinin talebi de dikkate alınarak kendi eğitim kurumlarının uygun görmesi halinde eğitim verme yetkisi bulunan başka kurumlarda görevlendirilebilecek. 
  • Görevlendirme süresinin altı aya kadar olması halinde Yönetmelik hükmü uyarınca görevlendirilecekleri kurumdan alınması gereken eğitime kabul belgesi şartı aranmayacak. 
  • Görevlendirme süresinin altı aydan fazla olması halinde ise Yönetmelik hükmü uygulanacak. 
  • Daha önce aynı Yönetmelik hükmü çerçevesinde başka kurumlarda yapılan görevlendirme süreleri bu deprem sebebiyle görevlendirme süresi kapsamında dikkate alınacak. 
  • Bu kapsamdaki uzmanlık öğrencilerinden görevlendirme süresi içinde uzmanlık eğitimini tamamlayacak durumda olanların, tez savunmalarının ve bitirme sınavlarının da görevlendirildikleri eğitim kurumlarında yapılmasına karar verildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos