Sağlık Bakanı Koca: Tıp ‘Bayramı’ Olmayan bir 14 Mart Yaslıyız!

Sağlık Bakanı Koca: Tıp ‘Bayramı’ Olmayan bir 14 Mart Yaslıyız!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerinin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Türkiye’de 14 Mart Tıp Bayramı’nın idrak edildiği bugün

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerinin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Türkiye’de 14 Mart Tıp Bayramı’nın idrak edildiği bugün için twitter paylaşımında bulunarak mesaj verdi. Bakan Koca, “Tıp, ‘Bayramı’ olmayan bir 14 Mart Yaslıyız” diyerek yayımladığı mesajda şu cümlelere yer verdi: “Deprem bölgesinde yaşayan sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan 505’i afette hayatını kaybetti. Toplam can kaybımız 48 Binin üzerinde. Başımız sağ olsun. Allah benzer acılar yaşatmasın. Bu yılki 14 Mart, halkımızla yaraları sarma günü.”

Hatay’da Gerçekleştirilen Sağlık Hizmetleri 

Hatay Konteyner Sahra Hastanesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin katılımıyla hizmete açıldı. Bakan Koca, “Sahra Hastanemiz, poliklinikleri ile birlikte ameliyathane, doğumhane ve yoğun bakıma sahip ve 56 yatakla hizmet vermekte. Kadrosunda 16’sı uzman 21 hekim var.” açıklamasında bulundu. Bakan Koca ayrıca Hatay Samandağ Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri hakkında da bilgi verdi. Bakan Koca, 116’sı hekim olmak üzere 755 personeli, 42 polikliniği, 160 yatak kapasitesi, 5 ameliyathanesi, 22 diyaliz yatağı, diş polikliniği, yeni ihtiyaçlar sebebiyle güçlendirilmiş tüm imkânlarıyla hizmetlerine yeniden devam ediyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ayrıca Hatay Arsuz’da yapımı tamamlanan devlet hastanesi ile ilgili de paylaşımda bulunarak, “Yapımı tamamlanan, resmi açılışı beklenmeden faaliyete geçirilmiş olan Hatay Arsuz Devlet Hastanesi, 51’i hekim 129 personeli, 20 polikliniği, 100 yatak kapasitesi, 3 ameliyathanesi, 7 diyaliz yatağı, diş polikliniği ve diğer imkânlarıyla hizmetlerine devam ediyor” açıklamasında bulundu. Hatay Belen Devlet Hastanesi’nin de hizmete açıldığı bilgisini veren Bakan Koca, “Yapımı tamamlanan, resmi açılışı beklenmeden faaliyete geçirilmiş olan Hatay Belen Devlet Hastanesi, 12’si hekim 34 personeli, 30 yatak kapasitesi, diş polikliniği ve diğer imkânlarıyla hizmetlerine devam ediyor” açıklaması yaptı.

Hassa Devlet Hastanesi ile ilgili de paylaşımda bulunan Bakan Koca şu bilgileri verdi: “Yapımı yakın zaman önce tamamlanan Hatay Hassa Devlet Hastanesi 16 poliklinik, 3 ameliyathane, 11 diyaliz yatağı, diş polikliniğinde 4 ünite, yoğun bakım birimi ve diğer tüm imkânlarıyla hizmette. Önceden planlanan personel sayısı artırılıp 71’i hekim olmak üzere 414’e çıkarıldı.” Bakan Koca Gaziantep Nurdağı’nda yeni hizmete giren Sahra Hastanesi ile ilgili, “İlk doğum bu sabah 10.05’te, ikinci doğum 15.52’de gerçekleşti. Aileleri, evlatlarına, Kevser Sahra ve Havva Ebru isimlerini verdi. Allah birlikte sağlıklı ve uzun ömürler bahşetsin” paylaşımında bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos