Kadın Doktora Sağlıkta Şiddet Vakasında Emsal Karar!

Kadın Doktora Sağlıkta Şiddet Vakasında Emsal Karar!

Tıp Bayramı’na sayılı günler kala sağlıkta şiddet vakalarında yaşanan bir olay hakkında doktorların lehine bir sonuç elde edildi. Bir hasta yakını tarafından

Tıp Bayramı’na sayılı günler kala sağlıkta şiddet vakalarında yaşanan bir olay hakkında doktorların lehine bir sonuç elde edildi. Bir hasta yakını tarafından İstanbul’da görevli olduğu devlet hastanesinde tehdide uğrayan kadın uzman doktor hukuk mücadelesini kazandı. Sabim Hattı’na başvuran ve uzman doktora yönelik tehditler savuran hasta yakını hakkında bağlı bulunduğu Hekim Birliği Sendikası aracılığıyla şikayetçi olan doktor hakkında mahkemenin verdiği karar sevindirdi. Mahkeme duruşmayı hemen karara bağlayarak tehditler savuran hasta yakının, doktora ve çalıştığı hastaneye 4 ay yaklaşmamasına yönelik hüküm verdi. 

“Erkek Olarak Orada Olsaydım, Bayanı Camdan Atarım!” 

İstanbul’da bir devlet hastanesinde görev yapan kadın uzman doktor hakkında, hasta yakını tarafından SABİM Hattı’na yapılan başvuruda; “Doktorlar dayak yiyorlar, bu yüzden yiyorlar! Ben oraya gidersem, o hekimi iyi halde bırakmam! Doktor değil, çöpçü bile olamaz! Erkek olarak orada olsaydım, bayanı camdan atarım!, İsterseniz beni cezaevine atın, hiç umursamam!, Kendi adıma randevu alacağım, dayak yiyecek benden!, Ben yapmasam bile başkasını gönderirim oraya!” ifadelerinde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü’nün durumu kendisine bildirmesi üzerine Uzman Doktor; üyesi olduğu Hekim Birliği Sendikası Hukuk Müşavirliği ile irtibat kurdu.

Ölümle Tehdit Edilen Doktor Şikayetçi Oldu

Tehdit edilen kadın doktor için, Hekim Birliği Sendikası Avukatları’ndan Yetkin Uygun tarafından gerekli önlem ve tedbirlerin alınması için başvuru yapıldı. Olayın önemi ve aciliyetine binaen, mahkeme aynı gün kararını verdi.

Hastaneye Yaklaşması Yasaklandı

Ölümle tehdit içerikli ifadeleri nedeniyle ilgili kişinin, kadın uzman doktorun kendisine ve çalıştığı hastaneye yaklaşması yasaklandı ve ayrıca bir dizi güvenlik tedbirine hükmedildi.

Hekim Birliği İstanbul İl Temsilcisi Bayram: “Mahkeme Kararı Çok Olumlu” 

Hekim Birliği Sendikası İstanbul İl Temsilcisi Uzman Doktor Muhammed Bayram yaptığı açıklamada; “O kişinin meslektaşımızın kendisine, ailesine, evine ve çalıştığı hastaneye yaklaşması, telefon, whatsapp, sosyal medya vs kanallar ile iletişim kurması Mahkeme Kararı ile yasaklandı” dedi.

Hekim Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar: Hukuk Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Mahkeme’nin tedbir kararını değerlendiren Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Çağlar Yıldırım da; “Biz hekimler; darp ediliyoruz, hakarete uğruyoruz, tehdit ediliyoruz ve hatta öldürülüyoruz. Hukuk sisteminin bu sefer hızlı karar alarak yanımızda olduğunu görmek çok sevindirici. Hekim Birliği Sendikası olarak, üyelerimiz ve meslektaşlarımız için hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” diye açıklama yaptı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos