DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge’den Türkiye’ye Deprem Desteği Mesajı

DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge’den Türkiye’ye Deprem Desteği Mesajı

Dünya Sağlık Örgütü Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge Türkiye’ye gelerek deprem bölgelerini ziyaret etti. DSÖ Direktörü Kluge, Türkiye’ye deprem desteği mesajı

Dünya Sağlık Örgütü Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge Türkiye’ye gelerek deprem bölgelerini ziyaret etti. DSÖ Direktörü Kluge, Türkiye’ye deprem desteği mesajı verdi. Kluge, ziyaret sonrası twitter mesajında depremde yıkıma uğrayan bölgelerde zarar gören sağlık sistemlerinin yeniden inşaası konusunda uzun vadeli, stratejik, taahhüt ve yatırım gerektiren dönüşümün gerekliliğine dikkat çekti. Dr. Hans Kluge mesajında şu cümlelere yer verdi: “Türkiye’de meydana gelen depremler daha önce görülmemiş bir yıkıma neden oldu. @UMKETURKIYE liderliğindeki müdahale operasyonları da çok büyük. @DSÖ, tüm sağlık çalışanlarının ve müdahale ekiplerinin yanındadır ve bu ezici ama kritik hayat kurtarıcı hizmette onları desteklemeye devam edecektir.” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Kluge’ye teşekkür ederek şu mesajı yayımladı: “DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Kluge, ziyaretinden sonra yayınladığı mesajda, depremde yıkıma uğrayan bölgelerde zarar gören sağlık sistemlerinin yeniden inşası sürecinde DSÖ Türkiye ve DSÖ Avrupa olarak yanımızda olacaklarını tekrar ifade etti. Kendisine teşekkür ederim.” (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos