HEP-SEN’den “Hastaneler Depreme Dayanıklı Mı?” Başvurusu

HEP-SEN’den “Hastaneler Depreme Dayanıklı Mı?” Başvurusu

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Genel Merkezi, ülke genelinde hizmet sunumu gerçekleşen Sağlık Bakanlığı ile Üniversitelere ait

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Genel Merkezi, ülke genelinde hizmet sunumu gerçekleşen Sağlık Bakanlığı ile Üniversitelere ait sağlık tesislerinin depreme uygun olup olmadığına yönelik güncel rapor bilgilerinin sendika genel merkezi ile paylaşılması için Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve 81 il Valiliği’ne başvuruda bulundu.

Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı HEP-SEN Genel Başkanı Yusuf Şimşek, Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonucunda son tespitlere göre yaklaşık 45 bin can kaybının derin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Şimşek, bunun yanında depremde yıkılan sağlık tesislerinde görevli olan ve göçük altında kalarak hayatlarını kaybeden sağlık şehitlerinin olmasının sağlık camiasını derinden üzdüğü kadar, dikkatleri de hizmet sunulan sağlık tesislerinin depreme dayanıklı olup olmadığı konusuna yoğunlaştırdığını belirtti. Genel Başkan Yusuf Şimşek, ülke genelinde sağlık çalışanlarının sağlık tesislerinin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda endişe duyduklarını ve çalıştıkları kurumlara dair raporları bilme haklarının olduğunu ifade etti. Şimşek, bu nedenle başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, YÖK ve 81 il valiliklerinden 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında sağlık tesislerinin deprem raporlarının nüshalarının taraflarına gönderilmesi konusunda başvuruda bulunduklarını kaydetti. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos