Deprem Geleceğimizi Yıkmasın

Deprem Geleceğimizi Yıkmasın

Her çocuk kıymetlimiz. Bugün ise elimiz en çok depremzede yavrularımızın üzerinde olacak. Türk Eğitim Derneği olarak, 95 yıldır her şartta ve koşulda öncelik çocuk öncelik eğitim dedik. Aynı hassasiyetle Deprem Geleceğimizi Yıkmasın diyerek deprem bölgelerinde ebeveynlerini kaybetmiş çocukların geleceğine yönelik kampanyamızı başlatıyoruz. Gelin, depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın eğitimlerini destekleyelim. Depremin yıkıcı etkisini çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden uzak

Her çocuk kıymetlimiz. Bugün ise elimiz en çok depremzede yavrularımızın üzerinde olacak.

Türk Eğitim Derneği olarak, 95 yıldır her şartta ve koşulda öncelik çocuk öncelik eğitim dedik. Aynı hassasiyetle Deprem Geleceğimizi Yıkmasın diyerek deprem bölgelerinde ebeveynlerini kaybetmiş çocukların geleceğine yönelik kampanyamızı başlatıyoruz.
Gelin, depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın eğitimlerini destekleyelim. Depremin yıkıcı etkisini çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden uzak tutalım.  Çocuklarımız kimsesiz değil.

Tıpkı, Soma Maden Faciası, Elâzığ-Malatya Depremi gibi afetlerden etkilenen çocuklarımız için yürüttüğümüz projemizde olduğu gibi bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonu ile yürüyecek kampanyada kapsamlı ve sürdürülebilir burs sistemleri oluşturacağız. Titizlikle planlanan bursların içeriğini kısa süre sonra açıklayacağız. Bu çerçevede öğrencilerimize psikososyal ve akademik destekler sağlanırken, onları eğitim yaşamları boyunca TED ailemizin bir bireyi olarak kucaklamaktan mutluluk duyacağız.

Derneğimiz, ebeveyn kaybı yaşamış olan çocuklara vereceği destek için burs bedelini 2023 yılı için 13.250 TL olarak belirledi. İhtiyaç sahibi öğrenci sayısı binlerle ifade edilmekle birlikte net sayı resmi kurumlar tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bağışçılarımız, diledikleri sayıda öğrenciye düzenli veya tek seferlik bağışlarla destek olabilirler.

Deprem bölgesindeki ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın gelecek için yeniden umut taşıyabilmesi için birlikte hareket edelim.

DESTEK SÜRECİ ADIMLARI 

Destek sürecinde daha önce Soma maden faciasından ve Elâzığ depreminden etkilenen öğrenciler için uygulanan sistem model alınacaktır.
  • Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonundan ebeveynlerini kaybeden öğrencilerin tespit edilmesi.
  • Öğrencilere verilecek akademik, sosyal ve psikolojik desteklerin belirlenmesi ve planlanması.
  • Öğrencilere maddi yardım sağlanması
  • Öğrencilerin lise eğitimlerinin sonuna kadar desteklerin aynı kapsamda sürdürülmesi
    (Parafonu)

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos