TTB: “Depremzede Hekimler Suçlama ve Tehdit Altında Bilgisi Alıyoruz!”

TTB: “Depremzede Hekimler Suçlama ve Tehdit Altında Bilgisi Alıyoruz!”

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bölgede çalışan depremzede hekimlerin tehdit altında olduğuna dair bilgiler aldıklarını söyledi. Meslektaşlarının yanında

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bölgede çalışan depremzede hekimlerin tehdit altında olduğuna dair bilgiler aldıklarını söyledi. Meslektaşlarının yanında olduklarının altını çizen Fincancı, destek mesajı verdi. Deprem bölgelerindeki vatandaşların sağlığının ve güvenliğinin tehdit altında olduğuna vurguda bulunan TTB, ayrıca başka şehirlere göçlerin yoğunlaştığını, en çok göç alan Mersin’de sağlık önlemlerinin alınması gerektiğinin altını çizdi. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), TTB Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri (ODSH) Kolu ve sağlık emek-meslek örgütlerinin oluşturduğu Deprem Kriz Masası, Deprem Bültenlerinin 13’üncüsünü yayımladı. TTB söz konusu bültende çadır kentlerde temel ihtiyaçların karşılanmasındaki eksikliklere, bölgede çalışma yürüten sağlık emekçilerinin barınma sorununun devam ettiğine, yurt dışından gelen gönüllülerin organizasyonun eksikliğine ve enkaz alanlarında gerekli önlemler alınmadığına dikkat çekti.

Depremzede Hekimlerin Çalışmasında Israr Gözlemlendi

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB’nin ve tabip odalarının deprem bölgesinden ilettiği raporlarla yaptığı sunumda; Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden gelen güncel bilgileri paylaştı. Korur Fincancı, bölgedeki sağlık emekçilerinin çalışma, barınma ve temel ihtiyaçlarının hâlâ karşılanmadığını belirtti. Konuşmasında depremzede hekimlerin çalışmasında ısrarın gözlemlendiğini, hekimlerin suçlama ve tehditlerle karşılaştıklarına dair bilgiler aldıklarını paylaşan Korur Fincancı, TTB’nin meslektaşlarının yanında olduğunu, idari ve hukuki süreçlerde kendilerine destek olacaklarını kaydetti.

Yoğun Göç Alan Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmelidir!

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır ise bölgeden diğer illere yönelen göçün olası sonuçlarını ve yaratacağı sorunlara karşı çözüm önerilerini paylaştı. Nesanır, depremin ardından Mersin’e yoğun bir göç olduğunu kaydederken, bu durumun barınma alanlarına ihtiyacı artırdığını vurguladı. Mersin’de barınma, sağlık, eğitim ve ulaşım alanlarında tıkanmanın yaşandığını ifade eden Nesanır, tıkanmayı aşmak için ise Mersin’in afet bölgesine dahil edilmesi ve buna uygun önlemlerin zaman geçirmeden alınması gerektiğini vurguladı. Nesanır, göç sonrası koruyucu sağlık hizmetlerinde sorun yaşanmaması için önerilerini; sağlık merkezlerinin acilen açılması, Mersin’deki eski devlet hastanelerin rehabilitasyon ve palyatif merkezlerine çevrilmesi, bölgede sahra hastanelerinin kurulması, şeklinde sıraladı. Konuşmasının sonunda Nesanır, bölgeye göç eden hekim ve Mersin’deki tıp fakültesi öğrencilerinin de barınma sorunlarının çözümü konusunda çalışma yürüttüklerini aktardı. Saha aktarımları bölümünde Dr. Nihat Şahbaz Kahramanmaraş’tan Dr. Ahmet Suntur’un Adana’dan bilgi aktardığı belirtildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos