Hatay’da Özel Hastanede Yapılan Enkaz Kaldırma Çalışmalarında İki Kişi Kurtarıldı

Hatay’da Özel Hastanede Yapılan Enkaz Kaldırma Çalışmalarında İki Kişi Kurtarıldı

Kahramanmaraş merkez üssü olan deprem 10 ilde büyük bir yıkıma yol açarken, Hatay’da bir bölümü yıkılan 9 katlı Özel Akademi Hastanesi’nden 261’inci saatte

Kahramanmaraş merkez üssü olan deprem 10 ilde büyük bir yıkıma yol açarken, Hatay’da bir bölümü yıkılan 9 katlı Özel Akademi Hastanesi’nden 261’inci saatte sevindiren haber geldi.

Hastanenin acil bölümünde enkaz altında kalan Mustafa adlı vatandaş, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Katak Arama Kurtarma ekibi Başkanı Barış Hırabaş, Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulunarak, 9 katlı hastanenin 3 katının sıkıştığını, kontrollü enkaz kaldırma çalışması sırasında 2 kişiye canlı olarak ulaşıldığını söyledi. Kişilerin yaşam üçgeni sayesinde hayatta kaldıkları, çiçek, böcek ve kendi idrarlarını içerek hayatta kaldıklarını söyleyen Hırabaş, hastanede bulunan görüntüleme cihazlarının arama kurtarma çalışmalarının ilk günlerinde enkazdan ses alınmasını engellediğini belirtti. Hırabaş, kontrollü enkaz kaldırma çalışmalarına başlandığını, üst katlarda yaşam emaresinin bulunmadığını ancak alt katlarda canlı olma ihtimaline karşı dikkatli bir şekilde çalışıldığını kaydetti. 

Bakan Koca 11’inci Günde Kurtarılan Vatandaşları Paylaştı

Özel Akademi Hastanesi’nde 261’inci saatte enkazdan Mustafa ve Mehmet Ali kurtarıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, twitter hesabından enkazdan kurtarılan iki depremzedenin paylaşımını yaptı. Bakan Koca, “Hatay’da enkaz altından 261’inci saatte, bu gece kurtarılan Mustafa, tıbbi müdahalenin ardından ilk olarak, telefon numarasını hatırladığı bir yakınını aradı. Kardeşimiz Mustafa’yı bu kadar iyi görmekten çok mutluyuz. Bu gece bir kez daha gözümüz aydın. 33 yaşındaki kardeşimiz Mustafa, enkaz altından depremin 261’inci saatinde kurtarıldı. İlk tıbbi müdahalesi Hatay Sahra Hastanesinde yapılıyor. Hayat dolu haberler bu gece birbirini izliyor. Kardeşimiz Mehmet Ali, Hatay’da enkaz altından 261’inci saatte kurtarılan ikinci vatandaşımız. İlk tıbbi müdahalesi Sahra Hastanesinde yapıldı. Şu an Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında” paylaşımında bulundu. Bakan Koca ayrıca 14 yaşındaki çocuk Osman’ın 260’ıncı saatte, yoğun çabaların sonucunda kurtarıldığını paylaştı. Bakan Koca, “Osman şu an Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesinde ilk tıbbi müdahalesi gerçekleştiriliyor. Hepimiz adına yavrumuzun yanındayım” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos