Demokratik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Yeşilyurt’tan, Urla Devlet Hastanesi’ne Teşekkür Açıklaması

Demokratik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Yeşilyurt’tan, Urla Devlet Hastanesi’ne Teşekkür Açıklaması

Demokratik Sağlık-Sen Ege Bölge Temsilcisi ve İzmir İl Başkanı Sertan Yeşilyurt, kente gelen depremzedelerin yanında olduklarını, hastanelerde aldıkları

Türkiye’de 6 Şubat sabah saat 04.17’de Kahramanmaraş merkezli olup 10 ilde, illerin ilçelerinde ve köylerinde etkili olan büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan depremden yaralı olarak kurtulan vatandaşlar başka illere tahliye edildi. Yaralılar ve depremde hayatta kalan vatandaşlar ülke genelinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde tedavi görüyor. 

Demokratik Sağlık-Sen Ege Bölge Temsilcisi ve İzmir İl Başkanı Sertan Yeşilyurt, kente gelen depremzedelerin yanında olduklarını, hastanelerde aldıkları hizmetlere yönelik gözlemlerde bulunduklarını belirtti. İzmir’de hastanelerde tedavi ve muayene olan depremzedelere sağlık çalışanlarının özveriyle hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Yeşilyurt, Urla Devlet Hastanesi’nde ayaktan muayene konusunda hastaneye başvuran depremzedelere yönelik örnek bir uygulama yapıldığını söyledi. Yeşilyurt, devlet hastanesine ayaktan muayene için giden depremzedelere yönelik, hastanenin acil bölümünde ayrı bir alan oluşturulduğunu söyledi. Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Çolak’a ve hastanenin sağlık çalışanlarına depremzedelere verdikleri özverili hizmetlerden ötürü teşekkürlerini sunan Başkan Yeşilyurt, muayene olmak için hastaneye gelen depremzedelerin, sağlık çalışanları tarafından ivedilikle polikliniklere yönlendirildiklerini, hekimlerin de depremzede hastalara öncelikli muayenede bulunduklarını belirtti. 

“Urla’daki Sağlık Çalışanlarımıza Hassasiyetlerinden Ötürü Teşekkürler”

Günlük ortalama hastaneye ayaktan olmak üzere 10-15  depremzede hasta geldiğini belirten Sertan Yeşilyurt, “Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun. Depremde çok sayıda doktor ve sağlık çalışanımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduğumuz bu süreçte, hem deprem bölgesinde hem de diğer illerde görevinin başında olan kahraman sağlık çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Urla’da tedaviye gelen, görüştüğümüz depremzedeler muayene olup çıktıktan sonra ceplerine sağlık çalışanları tarafından destek olmak amacıyla haberleri olmadan nakdi yardım konulduğunu fark ettiklerini belirttiler. Ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu derin yarayı hep birlikte saracağız. Buradan Urla Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Ömer Koçak’a ve özveriyle görevlerinin başında bulunan Urla Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz ” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos