OHSAD, Hatay ve İskenderun’da Yıkılan Özel Hastanelerdeki Çalışmalara Katılacak

OHSAD, Hatay ve İskenderun’da Yıkılan Özel Hastanelerdeki Çalışmalara Katılacak

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Başkanı Dr. Reşat Bahat, Hatay ve İskenderun’da yıkılan özel hastane bölgelerindeki enkaz kaldırma

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Başkanı Dr. Reşat Bahat, Hatay ve İskenderun’da yıkılan özel hastane bölgelerindeki enkaz kaldırma çalışmalarına katılmak, ihtiyaçları gidermek amacıyla bugün bölgeye gidiyor. 

Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı OHSAD Genel Başkanı Balat, Tüm Türkiye’deki ve İstanbul’daki özel hastanelerimizin yataklarının ilk aşamada yüzde 20’sini, yoğun bakım yataklarımızın da yüzde 40’ını depremzedeler için ayırdık. Sağlık Bakanlığı’nın personeli için ayrıca gıda, kumanya yardımı, ilaç sarf malzemesi yardımlarımız devam ediyor. Bugün İstanbul’a gelen kargo uçaklarıyla gıda yardımı, tıbbı malzeme gönderimi gerçekleştirdik” dedi.

Yıkılan Hastanelerdeki Çalışmalara Katılacak

Depremde yıkılan kentler içerisinde Hatay ve İskenderun’da yıkılan özel hastaneler bölgelerine gideceğini belirten Balat, “Bu gece itibariyle Hatay’a gidiyorum durumu bizzat göreceğim. İskenderun’a ve diğer deprem bölgelerine de ziyaretlerimiz olacak. İki tane özel hastane şu anda kullanılamaz haldedir. Biri Akademi, biri Defne hastanesi. OHSAD Hatay Bölge Başkanımızla temaslarda bulunacağım” açıklamasını yaptı. 

Yardım Kanallarını Eleştirmek İçin Doğru Zaman Değil! 

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Müdürlüğü ve AFAD organizasyonları kanalıyla yardımlarını deprem bölgelerine ulaştırdıklarını belirten OHSAD Genel Başkanı Dr. Bahat şunları söyledi: “Yaşadığımız çok büyük bir felakettir. Daha iyi yönetilebilir miydi tartışılabilir ancak şu an önemli olanın, ‘biz neresinden ne yapabiliriz’ konusu olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin 10’da biri yıkıldı. 15 milyon insan yiyecek ve giyecek bekliyor. Sıkıntı çekiyor. Hangi ülkede olsa bu büyük felakettir. Şu anda yardım zamanı eleştiri zamanı değil. Eleştiri yapmak yerine ne yapabiliriz konusuna özen göstermeliyiz. Önemli olan yardımın ulaştırılacağı kurumlara yönelik eleştiri yapmaktansa, deprem bölgelerine yardımı nasıl ulaştırabiliriz konusuna odaklanmaktır.. Pandemilerde ya da doğal afetlerde yardımlar her zaman devlet eliyle olmuştur. Bu konuların eleştirilmesi için doğru zaman şimdi değildir. AFAD, belediyeler ve Kızılay eliyle yardımları en kısa zamanda deprem bölgelerine ulaştırmak gerekiyor.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos