Sağlık-Sen, Para Puan Hak Kayıpları İçin Bakanlığa Başvurdu

Sağlık-Sen, Para Puan Hak Kayıpları İçin Bakanlığa Başvurdu

Sağlık-Sen Genel Merkezi sağlık çalışanlarının hak kayıplarının giderilmesi konusundaki girişimlerine bir yenisini daha ekleyerek banka maaş promosyon

                                                                                                                                                                                 

Sağlık-Sen Genel Merkezi sağlık çalışanlarının hak kayıplarının giderilmesi konusundaki girişimlerine bir yenisini daha ekleyerek banka maaş promosyon anlaşmasında yer alan Bankkart Lira uygulamasından yararlanamayan sağlık çalışanları için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Müdürlüğü’ne yapılan yazılı başvuruda, kredi kartlarını kullanmayan, banka tarafından kredi kartı verilmeyen ve limitlerinde bloke olan sağlık çalışanlarının banka maaş promosyon anlaşmasında yer alan para puanlardan yararlanamadıkları ve bu durumdan ötürü hak kaybına uğradıkları ibaresi yer aldı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın imzası ile yapılan yazılı başvuruda, ‘yapılacak ödemenin 27 bin lirası peşin (25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan), 2 bin lirası ise, 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde ‘para puan’ olarak verilmesi kararlaştırılmıştır’ ifadeleri yer aldı. 

“Ekonomik koşullar göz önünde bulundurulmalı”

Sağlık-Sen yazılı başvuru metninde, yapılan protokol sonrasında çalışanlara banka promosyon ödemelerinin nakit olan kısmının yatırıldığına ancak para puan konusunda bazı çalışanların mağdur edildiğine dikkat çekerek şu konulara değindi: “Kredi kartı üzerinden para puan olarak verilmesi gereken ödeme, bazı sağlık personelinin diğer banka kredi kartı limitlerinin yüksek olması, bazılarının temerrüde düşmesi ve bazı çalışanların da kredi kartı kullanmak istememesi nedeniyle yatırılmamıştır. Bu durum para puan ödemesinden yararlanamayan sağlık çalışanlarının mağdur olmasına sebep olmuştur. Günümüzün ekonomik şartları göz önünde bulundurularak, banka promosyon anlaşmalarının revize edilmesi, çalışanlar için büyük bir beklenti oluşturmuştur. Ancak kredi kartları üzerinden verilmesi gereken para puan ödemelerinin çeşitli sebeplerden dolayı verilmemesi, çalışanlarının hak kaybını gündeme getirmiştir.”

“Ziraat Bankası ile görüşmeler yapılmalıdır”

Sorunun çözümü için harekete geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sağlık-Sen başvuru metninde, para puanların taksit şeklinde ödenmesinin ve sorunun ilerleyen dönemlerde devam edeceğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Metinde şu cümlelere yer verdi: “Sağlık Bakanlığı tarafından para puan sorununu çözebilmek için tekrardan Ziraat Bankası ile görüşmeler yapılması ve bu ödemelerden yararlanamayan sağlık çalışanları için çözüm bulunması önem arz etmektedir. Bu itibarla çeşitli sebeplerden dolayı para puan ödemelerinden yararlanamayan sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos