Demokratik Sağlık-Sen’den ‘İzmir Şehir Hastanesi’ne Lojman Yapılsın’ Önerisi

Demokratik Sağlık-Sen’den ‘İzmir Şehir Hastanesi’ne Lojman Yapılsın’ Önerisi

Demokrat Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sosyal medya ve basında hemen hemen her gün yer alan sağlık çalışanlarının barınma sorunlarına ilişkin Bilim

Demokrat Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sosyal medya ve basında hemen hemen her gün yer alan sağlık çalışanlarının barınma sorunlarına ilişkin Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) açıklamada bulundu. Sağlık çalışanlarına, memurlara yönelik TOKİ marifetiyle uygun fiyatlı konut projelerinin hayata geçirilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunan Demircan, İzmir’in Çiğli İlçesi’nde şubat ayında açılması planlanan şehir hastanesi bölgesinde konut projesi yapılmasının, sağlık çalışanlarının yararına olacağının altını çizdi. 

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

“Bir hemşirenin evsiz kalması ne kadar acı”

Memur zamlarının ardından memurların açlık sınırına mahkum edildiğine yönelik konuşan Demircan, her fırsatta sağlık çalışanlarının ve devlet memurlarının itibarlarının geri verilmesi taleplerini dile getirdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Sağlık çalışanları sahada yaşadıkları onca sıkıntının yanı sıra bir de geçim derdi ile boğuşuyor. Sosyal medyada ve basında sağlık çalışanlarının barınma problemleri ile ilgili haberler okuyoruz. En son Antalya’da bir hemşire evsiz kaldığını, ev sahiplerinin memur kiracıdan bir de memur kefil istediklerini söyleyerek sesini duyurmaya çalışmıştı. Bu hemşire arkadaşımız gibi birçok sağlık çalışanı aynı sorunlarla boğuşuyor. Ne kadar acı bir durum bir hemşire kardeşimiz evsiz kalmış. Bugünün koşulları içerisinde söylesek Antalya için ev kiraları en az 10 bin TL’den 30 bin TL sadece 1 aylık kira, kapora ve emlakçı parası ödemek gereklidir. Mecliste de yine bir milletvekilimiz devlet memurlarının metropol ve özellikle turizm bölgesi olan kentlerde çalışmak istemediklerini çünkü kira giderlerini karşılayamadıklarını dile getirdi. Bugün 17 bin TL alan bir arkadaşımız 10 bin lirasını ev kirasına verdiğinde 7 bin lira ile hayatını nasıl idame ettirebilir?”

Kira gelirleri sağlık çalışanlarını zorluyor!

“Eskiden devlette lojman sistemi vardı. Sağlık çalışanları hastanelerin içerisinde güvenlikli bir şekilde uygun fiyatla lojman avantajlarından faydalanılıyordu. Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir’de de hayata geçirilecek olan Çiğli’de yer alan şehir hastanesi civarında sağlık çalışanlarımız için neden bir konut projesi yapılmasın?” diyen Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “sanayi bölgesi olan Aliağa, Kemalpaşa gibi bölgelere yakın olan şehir hastanesinde çalışacak olan 100 tane hemşirenin, hastane yakınında onlar için yapılmış bir lojman ya da düşük bütçeli konutlarda yaşama ihtimallerin hayata geçirilmesi herkes için faydalı olacaktır” dedi. Türkiye’de SSK hastanelerinin, Sağlık Bakanlığına devrinden sonra lojman olarak kullanılan binaların poliklinik hizmetlerine dönüştürüldüğünü hatırlatan Demircan şöyle devam etti: “Sağlık çalışanları kira gelirlerinin her geçen gün artmasından ve maaşlarının büyük çoğunluğunu kiraya verme sıkıntısından ötürü büyük şehirlerde görev yapmak istemiyorlar. İzmir şehir hastanesi yakınında bir lojman ya da uygun bütçeli TOKİ tarafından yapılan konut imkanı sağlanamaz mı? Bu konuda Demokratik Sağlık Sen olarak yetkililere sesleniyoruz.”

“Talep toplama anketlerini olumlu karşılıyoruz” 

Şehir hastanesi ile ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün İnsan Kaynakları birimi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan bir anket çalışması olduğunu söyleyen Togan Demircan, “Kuruma gitmek isteyen sağlık çalışanlarına yönelik talep toplama çalışması gerçekleştirildi. ‘İzmir Şehir hastanesinde görev almak ister misiniz?’ şeklinde. Bunu da kıymetli görüyoruz.  Ciddi bir talep olduğunu da biliyoruz. Özellikle genç sağlık çalışanlarının, Bornova, Çiğli, Karşıyaka bölgesinden olumlu talepler var. Bu bölge esasıyla yapılan görevlendirmeler de bizim için değerli. Neden çünkü şehir hastaneleri ilk kurulduğunda İzmir’de Bayraklı’da Buca, Karabağlar, Balçova’da oturan arkadaşlarımızın resen atamaları yapıldı. Bu da sağlık çalışanlarımızın moral motivasyonun düşmesine neden olmuştu. En azından İzmir’de böyle bir nabız ölçülmesinin kıymetli olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: sağlık haberi

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos