Aile Hekimleri Sözleşme Feshi Şoku Yaşıyor !

Aile Hekimleri Sözleşme Feshi Şoku Yaşıyor !

Türkiye genelinde bugün İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illerde çalışan aile hekimleri sözleşmelerinin  feshedilmesi şoku yaşadı. İstanbul

Türkiye genelinde bugün İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illerde çalışan aile hekimleri sözleşmelerinin  feshedilmesi şoku yaşadı. İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkanı ve üyeleri Çemberlitaş İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHAD) Genel Başkanı Dr. Serkan Özbakış yazılı basın açıklamasında aile hekimlerinin sözleşmelerinin bugün sessiz sedasız feshedildiğini, pazartesi günü aile sağlığı merkezlerine görevlerinin başına giden aile hekimlerinin reçete sistemlerindeki aksaklık yaşanması üzerine durum hakkında bilgi sahibi olduklarını belirtti. Anayasa Mahkemesinin iptal kararına rağmen, ceza puanlarının dolu olması gerekçe gösterilerek aile hekimlerinin görevlerine son verildiğini belirten İSTAHED Başkanı Dr. Özbakış, dünyanın hiçbir ülkesinde bir kişinin iş güvencesini elinden almadan önce yargısız infaz yapılmadığını belirtti. Kutsal bir meslek yapan hekimlere hiçbir yerde böyle bir uygulamanın yapılmadığının altını çizen Özbakış açıklamasında şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı bugünlerde randevusuna gelmeyen hastalar yüzünden sıkışan randevu sistemini çözmeye çalışırken birçok hekim iş güvencesinin elinden alındığını öğrendi. Bu haksız hukuksuz yargısız infazın durdurulmasını ve yapılan yanlıştan geri dönülmesini istiyoruz. İSTAHED olarak hekimlerimizin bu süreçte yaşayacakları kayıpları yargıya taşıyacağız. Üyelerimizi bu haksız fesihlerde sonuna kadar savunacağız” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Para Fonu
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos