Ethereum (ETH) Nedir?

Ethereum (ETH) Nedir?

Ethereum Kuzey Amerika Bitcoin Konferansında Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından tanıtımı yapılarak ortaya çıkarılan bir sistemdir. Genel anlamda bir alt coin olarak görülse de Ethereum aslında blockhain teknolojisinin gelişmesini ve daha geniş alanda kullanmayı amaçlayan bir yenilikçi sistem biçimidir. Ethereum aslında kısaca, güç kaynağı olarak Ether (ETH)Kripto para birimini alan bir kripto işletim sistemi olarak

Ethereum Kuzey Amerika Bitcoin Konferansında Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından tanıtımı yapılarak ortaya çıkarılan bir sistemdir. Genel anlamda bir alt coin olarak görülse de Ethereum aslında blockhain teknolojisinin gelişmesini ve daha geniş alanda kullanmayı amaçlayan bir yenilikçi sistem biçimidir.

Ethereum aslında kısaca, güç kaynağı olarak Ether (ETH)Kripto para birimini alan bir kripto işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullanıcı kişilerin yeni yazılım sistemi üzerinden oluşturmasını sağlamaktır. Bitcoin´inde bağlı olduğu blockchain sistemi ile yazılımları oluşturur. Ethereum ´un kullanıcılarına olanak sağladığı serbestlik sayesinde birçok alt coinin çıkarılmasına destek sağlar.

Ethereum sistemi ile gösterilen amaç kişisel verilerin üçüncü şahıslar tarafından depolanmasını verilerin çeşitli amaçlar için kullanılmasını engellemektir. Bilgilerin güvenilir bir şekilde saklanmasını sağlar. Her gün internetten yaptığımız birçok işlemlerde yani yaptığımız alış veriş banka hesap işlemlerimiz bankalarda kayıt altına alınmaktadır. Hangi amaçla kullanılacağı konusu ise tam bir bilinmezlik içindedir.

Ethereum sistemi ile bu gibi birtakım işlemler tamamen dağınık ve belli olmayan bir düzen de birden fazla cihaz üzerinde saklanmaktadır. Bu sayede bilgilere erişim imkânsız bir durum alır. Bu durumda interneti merkezi olmayan bir platforma çevirir. Bu merkezsiz sistem ilave olacak yazılımların üretilebilmesi için ethereum, kripto para birimini bir yönüyle bir yakıt olarak kullanılmasını teşvik eder.

etheryum

Etheryum

Ethereum Bitcoin´e Rakip Olablir Mi?

Ethereum, Bitcoin´den sonra en çok işlem gören ikinci büyük kripto para birimidir. Değerinin kısa bir zamanda artması ve bitcoin için blockchaininden daha yenilikçi oluşu Ethereum´un Bitcoin için bir rakip olacağını gösterir. Fakat Ethereumun kurucusu olan Vitalik Buterin açıklamasında “ Eğer Kripto paralar ile dünyada bulunan değerli kaynakları karşılaştırıyorsak ve Bitcoin´i Altın,Lİtecoin ´i Gümüş olarak kabul etmiş isek, Ethereum petroldür. Çünkü Ethereum´un altında yatan teknoloji için de aynı şey geçerlidir. Bu nedenle biz Ether´i Kripto yakıtı olarak kabul etmekteyiz. Ehereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji Ether (ETH)ile sağlanacaktır.”

Buterin konuşmasından çıkaracağımız sonuç Ethereum´un Bitcoin ile rakip olamaz gibi bir düşünceleri olmadığını açıklamıştır. Ethereum kurucusu ekibinin tamamını Bitcoin´in ilk çıktığı zamanlardan itibaren blockhain ve Bitcoin geliştiricileri arasında olduklarını görmekteyiz.

Ethereum Ve Bitcoin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Madencilik bu alanda Bitcoin mantığı ile bu durumun sürekliliği güvenliği için önemli bir durumdur. Etehereum madenciliğinin birçok kişi tarafından önemli bir faktördür. Madencilik alanında ethereumun herkes tarafından yapılabilmesi için sistem gereksinimini Bitcoin madenciliğindeki ne benzeterek üretim cihazları ile değil ekran kartı (GPU)ile yapılmaktadır. Tabi ki birçok kişinin talepleri ethereum madenciliğinde git gide kazancın azalmasına sebep olmaktadır. Bitcoin sistemi ile yapacağınız işlemler belli iken ethereum sistemi çok farklı yazılımlar ile yeni sistemler yeni alt coinler üretebilirsiniz. Ethereum sistemi Bitcoin blockhain sistemine göre daha yenilikçi sistemdir. Bitcoin madenciliğinde işlemlerinizi kazancınız sizin bütçenize ait iken ethereum da ise üreticiler arasında denge gözetilmektedir. Bitcoin sisteminde blokların oluşması 10 dakika gibi bir süre alırken ethereumda bu blokların oluşması bildiğinizden daha kısa 15 saniye süresi. Ethereum da zaman daha avantajlıdır.

etheryum

Etheryum

Ethereum Ve Alt Coinlerin İlişkisi

Ethereum düzeni birçok yeni yazılımın oluşmasını müsait bir ortam olması nedeniyle sonradan ortaya çıkan birçok yeni coinin işlemler gördüğü sistemdir. Mesela bir coini piyasaya sürmek için ICO ismi verilen ilk para tekliflerinin henüz piyasaya sunulmadan önce kitlesel olarak fon topladıkları sistemde, fonları ethereum sisteminin para değeri olan Ether ile yapılmaktadır.

Ethereum Nasıl üretilir?

Ethereum üretimi Bitcoin ile aynı gibi görünse de bazı farklılıklar ethereum üretiminde bazı kolaylıklar avantajlar sağlamaktadır. Ethereum üretimi için öncelikle bir ethereum cüzdanı oluşturmanız gereklidir. Bunun için geçerli programlar yüklendikten sonra üretime başlayabilirsiniz. Havuza dâhil olmak üretiminizi artıracaktır. Ethereum üretiminde yüksek işlemcili cihazlara ihtiyacınız yoktur. Üretim ekran kartı (GPU) tarafından yapılmaktadır.

Ethereum Nasıl Satın Alınır?

Türk lirası ile Ethereum Türkiye´de satın almak artık çok kolay. Alım işlemleri bilindiğinden daha hızlı ve güvenilir. Teknik bir bilgiye ihtiyaç duyulmadan Ethereum satın alabilirsiniz. (PARAFONU)

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos